Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vážna hromadná nehoda v Michalovciach: Hlásia zranených, jedna žena skončila v bezvedomí
Zdielať na

Vážna hromadná nehoda v Michalovciach: Hlásia zranených, jedna žena skončila v bezvedomí

MICHALOVCE / Pokračujeme hromadnou nehodou, ktorá sa stala v stredu podvečer na štvorprúdovej ceste v Michalovciach. V štyroch autách sa celkovo zranili dvaja ľudia. Jedna vodička bola po nehode v bezvedomí. Prvú pomoc jej podali okoloidúci.

​K nehode došlo na frekventovanej ulici. Pravdepodobne ju zapríčinila vodička vozidla, ktorá nedala prednosť v jazde. Autom vošla do križovatky a nabúrala do škodovky, ktorá išla po hlavnej ceste. Odniesli si to aj ďalšie dve vozidlá. "Škodovku odhodilo k nám na Masarykovu, odrazila sa do hyundai a do mňa," povedal vodič taxíka, účastník nehody.


Auto vodičky, ktorá nehodu spôsobila, sa stalo neovládateľné a začalo na ceste rotovať. Prešlo cez stredový ostrovček a dostalo sa až za krajnicu, kde vyšlo na chodník. Zastaviť sa ho podarilo duchaprítomnému svedkovi. "Urobila kolečko po tráve, ostal jej zaseknutý plyn a motor permanentne bežal," povedal jeden zo svedkov nehody.

"Držala nohu na plyne, sa točila ešte. Urobila ešte jedno kolečko. Prišiel jeden taký pán a ako auto spomalilo, vypol jej motor," vyjadril sa vodič taxíka. Do príchodu záchranných zložiek vodičku ratovali okoloidúci. Za volantom ju totiž našli v bezvedomí. "Sme ju vytiahli von a naložili do sanitky. Potom už reagovala, ale najprv bola v bezvedomí, ale lekári vraveli, že bude ok," vyjadrila sa okoloidúca.


Záchranári ju previezli do nemocnice, kde skončila aj vodička zo škodovky. Obe našťastie utrpeli iba ľahšie poranenia. "Jednotka vykonala protipožiarne opatrenia odpojením akumulátora proti náhodnému vzniku požiaru," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Michalovce Peter Šimko. "Požitie alkoholických nápojov u účastníkov dopravnej nehody zistené nebolo. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," informovala hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy