Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zrážka dvoch motorkárov uzavrela hlavný ťah na Handlovú, na miesto privolali vrtuľník
Zdielať na

Zrážka dvoch motorkárov uzavrela hlavný ťah na Handlovú, na miesto privolali vrtuľník

JÁNOVÁ LEHOTA / K vážnej dopravnej nehoda došlo pri Jánovej Lehote. Zrazili sa tam dvaja motorkári. Hlavný ťah smerom na Handlovú museli úplne uzavrieť. Na miesto vyrazil záchranársky vrtuľník, jeden z motorkárov bol vo vážnom stave.

Hlavný ťah zo Žiaru nad Hronom smerom na Handlovú bol v nedeľu popoludní neprejazdný. Autá stáli v dlhých kolónach, cestu museli uzavrieť pre vážnu nehodu. Motorky, ktoré sa zrazili, zostali ležať na zemi.

​Cestu obsadili zasahujúci záchranári aj hasiči. "Po príjazde na mieste bolo zistené, že jedna osoba je v ošetrovaní RZP a druhá na krajnici, ktorú sme pomáhali ošetrovať rýchlej zdravotnej pomoci," priblížil Milan Vlkovič z HaZZ Žiar nad Hronom. 

Priamo na frekventovanom ťahu pristál aj záchranársky vrtuľník. Ten privolali na pomoc k jednému zo zranených motorkárov. Jeho stav bol natoľko vážny, že potreboval prevoz do banskobystrickej nemocnice.

"Posádka si na mieste prebrala 43-ročného motocyklistu s poranením driekovej chrbtice a zlomeninou predlaktia, bol v stabilizovanom stave prevezený do fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici," upresnila Alena Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov. 

Druhého zo zranených motorkárov odviezli záchranári sanitkou do nemocnice v Žiari nad Hronom, jeho stav nebol, našťastie, natoľko vážny.

Okolnosti dopravnej nehody už vyšetruje polícia. Podľa prvotných informácií sa mal jeden z motorkárov otáčať na ceste a druhý z mužov, ktorý išiel za ním, mal doňho naraziť.

"Pravdepodobnou príčinou dopravnej nehody bolo nedodržanie bezpečnej vzdialenosti. Alkohol u účastníkov nehody zistený nebol. Obaja utrpeli zranenia, ktoré si vyžadovali okamžitý transport do nemocnice," uviedol Mário Bóna z komunikačného odboru KR PZ Banská Bystrica. 

Bratislavčan upozornil hliadku policajtov na nezákonnosť pri meraní rýchlosti. Kto má pravdu? Viac informácií má Milan Dančo

Súvisiace články

Najčítanejšie správy