Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Úsek D2 museli uzavrieť. Z mosta spadol na cestu dôchodca
Zdielať na

Úsek D2 museli uzavrieť. Z mosta spadol na cestu dôchodca

KÚTY / Pre tragickú udalosť v nedeľu ráno uzavreli úsek diaľnice D2. Z mosta spadol na cestu dôchodca. Napriek rýchlemu zásahu leteckých záchranárov mu už nevedeli pomôcť.

Nešťastie sa stalo doobeda na diaľnici D2, tesne pred hranicami s Českou republikou. Po deviatej ráno privolali záchranárov k zranenému mužovi, ktorý ležal za obcou Kúty, 3 kilometre pred českými hranicami, na diaľnici pod mostom. Na mieste sa nenachádzali žiadny ďalší svedkovia, ani auto. Vzhľadom na to,  že zranenia staršieho pána boli veľmi vážne, na miesto privolali aj záchranársky vrtuľník.

"Po pristátí sa lekár okamžite pustil do resuscitácie, ktorú už zahájili privolaní pozemní záchranári. Žiaľ zranenia, ktoré muž utrpel boli nezlučiteľné so životom, ani privolaní záchranári mu už nedokázali pomôcť," informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. 

Smutná udalosť na určitú dobu skomplikovala situáciu na diaľnici. Vodiči počas zásahu záchranárov zostali stáť v kolóne. "Trnavské aj bratislavské policajné hliadky uzatvorili úsek diaľnice a vykonávali odklon premávky na nevyhnutne potrebný čas," potvrdila policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

Neďaleko miesta nešťastia, ale mimo diaľnice, stálo odstavené vozidlo nebohého 71-ročného muža. S najväčšou pravdepodobnosťou sa k mostu ráno doviezol, prešiel pár metrov pešo a takto sa rozhodol ukončiť svoj život. "Podľa doterajších zistení, k usmrteniu došlo bez cudzieho zavinenia, nariadená bola pitva," dodala Kredatusová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy