Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Šokujúci prípad: Otec troch detí mal znásilniť školáčku. Trvalo jej roky, kým nabrala odvahu vypovedať
Zdielať na

Šokujúci prípad: Otec troch detí mal znásilniť školáčku. Trvalo jej roky, kým nabrala odvahu vypovedať

BANSKÁ BYSTRICA / Mal sa dopustiť sexuálneho zneužívania a násilia. Otec troch detí mal pohlavne zneužívať iba 14-ročnú školáčku. Dievčine trvalo niekoľko rokov kým nabrala odvahu a všetko nahlásila na polícii. Peter z Banskej Bystrice tak skončil vo väzbe. Okresný súd v Banskej Bystrici teraz začal tento šokujúci prípad pojednávať.

Keď ho koncom minulého roka zadržali policajti a zobrali ho do väzby, pre jeho okolie to bol šok. Otec troch synov navonok viedol usporiadaný život. Teraz ale na súde čelí obžalobe a vznesené obvinenia sú mimoriadne vážne. "Na súde je vedené konanie proti Petrovi K. za sexuálne zneužívanie a iné," informovala o prípade hovorkyňa súdu Nina Uhrovičová. 

Obeťou mala byť v tom čase iba 14-ročná dievčina. Voči tínedžerke sa mal podľa obžaloby dopúšťať sexuálneho násilia. Začalo to ešte v roku 2015, no trvalo ďalších niekoľko rokov, kým dievča nabralo odvahu a všetko nahlásilo na polícii. "Jedná sa vlastne o moju kamarátku, čiže viem úplne všetko, čo sa dialo. Stretávali sme sa s ním a on si potom s nimi začínal," opísala incident svedkyňa. 

Samotná obeť zneužívania na pojednávanie neprišla. Na súde preto prehrali jej takmer polhodinovú výpoveď na polícii. To, čo sa dialo v byte u obžalovaného, nesie doteraz veľmi ťažko. "Ona mi vravela, že nútil ju k análnemu sexu, škrtil ju, nesmela sa maľovať," povedala svedkyňa. 

"Zakazoval jej veľa vecí, musela sa dať ostrihať úplne do krátka, aby žiadny chalan nemal záujem," priblížila ďalšia svedkyňa. 

Obžalovaný na súde vyhlásil, že je nevinný. Tvrdí, že tínedžerku spoznal na ihrisku, kam chodievali jeho synovia. Sexuálne zneužívanie či násilie popiera, povedal, že sa vraj vždy správal slušne.

Proti nemu vypovedajú mladé ženy, ktoré jeho správanie osobne zažili. "Ja mám rada spravodlivosť, po tie roky nebol nad neho nikto, iba on, teraz naňho došlo," uviedla svedkyňa. 

Medzi dôkazmi sú aj fotografie, ktoré našli v jeho mobilnom telefóne. Obžaloba, ktorú súd prejednáva, ale nemá byť jedinou, prokuratúra už totiž rieši aj prípady ďalších minimálne dvoch tínedžeriek, ktoré mali byť tiež jeho obeťami.

Len nedávno sme vás informovali o prípade znásilnenia, kde ženu zneužil jej vlastný rodinný príslušník. Podrobnosti má Matúš Gavlák: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy