Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Dráma na opekačke: Mariánovi prekážal dym z ohňa, skončilo to streľbou
Zdielať na

Dráma na opekačke: Mariánovi prekážal dym z ohňa, skončilo to streľbou

ZLATNÍKY / Aj opekačka sa môže skončiť streľbou. Presvedčili sa o tom policajti z Bánoviec nad Bebravou. Zasahovať museli proti 40r-očnému Mariánovi, ktorý namiesto palice na opekanie vzal do ruky zbraň. Prekážal mu dym z ohňa.

Stalo sa to v malej obci Zlatníky neďaleko Bánoviec nad Bebravou. Partia kamarátov si užívala dobrú náladu na opekačke vo dvore jedného z rodinných domov. Jediný, kto sa rozhodne nebavil bol namosúrený sused.

"Od oznamovateľa bolo zistené, že on spolu s jeho asi desiatimi kamarátmi opekali na ohnisku, pričom zrazu k ním prišiel ich sused a povedal im, že mu vadí dym," vyjadril sa hovorca KRPZ Trenčín Pavol Kudlička.

Chlapi si však zjavne opekačku bez horiaceho ohňa nevedeli predstaviť, a tak suseda poslali preč. Ten sa síce stiahol naspäť za plot, no vzdať sa nemienil. Svojským spôsobom sa postaral o to, aby ho zabávajúci sa muži brali vážne. "Následne na nich spoza plota mal obvinený mieriť krátkou plynovou zbraňou, z ktorej mal vystreliť do vzduchu niekoľko rán," objasnil Kudlička.

Zaznieť malo až 8 výstrelov. Vyľakaní muži susedovo správanie nahlásili na polícii. "Počas incidentu nedošlo k fyzickému napadnutiu a ani k zraneniu poškodených osôb," povedal Kudlička.


40-ročný Marián skončil v policajnej cele a obvinili ho z prečinu výtržníctva. O jeho treste rozhodol Okresný súd v Bánovciach nad Bebravou. Streľba pre obyčajný dym z ohniska ho napokon vyšla poriadne draho.

"Sudca vydal trestný rozkaz, ktorý obvinenému za prečin výtržníctva uložil peňažný trest vo výmere 2000 eur, a takisto trest prepadnutia veci, konkrétne krátkej plynovej zbrane, ktorá bola použitá na spáchanie trestného činu," uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. Obvinený Marián s uloženými trestami súhlasil a vzdal sa práva na podanie odporu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy