Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pochybenie finančnej správy pri postupe najväčšieho kontrabandu drog na Slovensku už prešetruje inšpekcia
Zdielať na

Pochybenie finančnej správy pri postupe najväčšieho kontrabandu drog na Slovensku už prešetruje inšpekcia

NITRA / Zverejnenie informácií k najväčšiemu kontrabandu drog na Slovensku už preveruje inšpekcia ministerstva vnútra. Finančná správa, totiž zverejnila informácie o prípade a tým vraj mohla ohroziť vyšetrovanie. Nitky celého prípadu siahajú až do zahraničia. O zaistenej jeden a pol tone pervitínu v Nitre sme hovorili začiatkom júla.

Podľa informácií televízie JOJ, podnet na preverenie informácií k drogovej zásielke podala nitrianska prokuratúra, ktorá celý prípad dozoruje. Ide o správu, ktorú zverejnili colníci 7. júla. "Vyšetrovateľ po prijatí podnetu vo veci konať a v súčasnej dobe vedie stíhanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu marenie úlohy verejným činiteľom," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Petra Friesse.


Podľa nášho zdroja zverejnenie mohlo zmariť vyšetrovanie celého prípadu, na ktoré bolo od začiatku uvalené informačné embrago. Colníci, však tvrdia, že po 6 týždňoch uverejnili iba správu, ktorá sa týkala colného konania. Dnes sa už ani k tomu nevyjadrujú. "Finančná správe nedisponovala ani nedisponuje informáciami o trestnom konaní a na žiadosť krajského riaditeľstva sa nebudeme vyjadrovať ani k colnému konaniu," informovala hovorkyňa finančného riaditeľstva Ivana Skokanová.


Jeden a pol tony pervitínu objavili a zaistili v jednej špeditérskej firme ešte 22. mája. Ako jediní sme tam nakrútili exkluzívne zábery a žiadali sme k nim informácie. Krátku správu vtedy zverejnili colníci, ale potom ju stiahli. Zo strany polície, prokuratúry, ako aj colníkov sme boli aj my požiadaní viackrát o ich nezverejnenie čo sme aj urobili.
"Dovoľujem si  Vás  poprosiť o maximálnu zdržanlivosť, a to s poukazom na prebiehajúce úkony a možné ohrozenie výsledkov vyšetrovania, prípadne života konkrétnych osôb," vyjadril sa prokurátor.


Potom, ako sa úlovkom pochválili colníci, prokuratúra vtedy a ani do dnešného dňa informácie k prípadu neposkytuje."Predmetná trestná vec je v štádiu neverejného prípravného konania, preto sa nie je možné k veci  a ani k jednotlivým  procesným úkonom vyjadrovať," pokračuje prokurátor.



Najväčší úlovok previtínu na Slovensku, k nám putovali cez Chorvátsky prístav Rijeka z Mexika. Našli ho dobre ukrytý v spodnej časti kovových nádrží na kvapaliny. Zabalený bol v takýchto balíkoch. Podľa informácií televízie JOJ zásielku objednal istý Maďar s koreňmi v Bulharsku a skončiť mala v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy