Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Krvavá kolízia pri Závadke: Vodič zmasakroval na ceste päť diviakov
Zdielať na

Krvavá kolízia pri Závadke: Vodič zmasakroval na ceste päť diviakov

ZÁVADKA / To, čo v noci čakalo na poľovníkov pri Závadke, bol riadny masaker. Došlo tam ku kolízii osobného auta so zverou. Nebola to však hocijaká zrážka. Vodič naraz usmrtil až päť diviakov.

Ku kolízii došlo medzi Humenným a obcou Závadka, a to okolo pol jedenástej večer. Vzhľadom na pestované plodiny sú v tomto úseku kolízie so zverou časté. No tamojší ľudia sa ešte nestretli s tým, že by počet usmrtených kusov bol pri jednej kolízii až taký vysoký. Auto, ktoré ich zrazilo, už na mieste nebolo.

"Po príchode na miesto sme našli 5 prasiat. Prechádzali z kukurice do pšenice, ktorá už je pokosená," povedal podpredseda PZ Jánošík Závadka Juraj Hrubovský. Bol to riadny masaker. Uhynuté kusy boli po celej ceste. Polícia kolíziu eviduje ako škodovú udalosť.


"Tieto nehody sú špecifické tým, že vodiči majú krátky čas na reakciu a aj z tohto dôvodu sa zrážke už často nedá zabrániť," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. "Apeloval by som na vodičov, nech znížia v nočných hodinách rýchlosť. Nechcem byť prorok, ale nie je to posledné, čo sa dnes stalo," vyjadril sa predseda Kynologickej komisie OPK a hospodár PZ Jazvec Myslina Pavol Jevčák.

Diviaky prevzali zástupcovia príslušného poľovníckeho združenia. Nasledovať bude laboratórne vyšetrenie na zistenie možnej prítomnosti Afrického moru ošípaných. "Vzorky na veterinu a čakáme za výsledkami. Až tak môžeme nakladať s divinou," povedal Hrubovský.

V lokalite sú kolízie časté. Pred rokom došlo k stretu auta s dvoma diviakmi iba o kúsok ďalej, na vjazde do Humenného. "Každý rok máme zrazených 6-7 kusov srnčej zveri a teraz vidíme, že aj diviačia. Niekedy ide doslova a dopísmena aj o život," zhodnotil Jevčák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy