Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Polnočný požiar v obci Hrochoť. Nič netušiaca rodina prišla o strechu počas dovolenky
Zdielať na

Polnočný požiar v obci Hrochoť. Nič netušiaca rodina prišla o strechu počas dovolenky

HROCHOŤ / Krátko pred polnocou museli zasahovať hasiči pri požiari rodinného domu v Hrochoti pri Banskej Bystrici. Plamene vyšľahli pravdepodobne z prístavby rodinného domu. Tí boli v čase požiaru na dovolenke.

Plamene šľahali zo všetkých strán rodinného domu, rodina, ktorá v ňom bývala prišla v priebehu ničivého požiaru o všetko čo si tu roky budovali. "Snažíme sa urobiť maximum, domáci sú na dovolenke," povedal starosta obce Marián Mazúch. "Tuto vedľa susedovci, ja neviem čo sa deje, som sa práve prebrala, neviem čo sa stalo," opísala situáciu suseda.


Majiteľka rodinnému domu aj s deťmi tak nebola v čase požiaru vo vnútri. Celý týždeň trávia na dovolenke na južnom Slovensku a tak v noci ani netušili, čo sa u nich doma na Hrochoti deje. "V čase príchodu celá strecha v plameňoch, začali sme práce s dobrovoľníkmi," uviedol veliteľ zásahu Ondrej Pinka. "Aktivoval som dobrovoľníkov, strecha v plameňoch, susedia aj dobrovoľníci pomáhajú zachrániť čo sa dá," vyjadril sa starosta.

Majiteľka si podľa susedov dom sama postupne prerábala, oheň ale teraz všetko zničil. Zhorela strecha a zničený je aj interiér. Škody tak budú rátať v tisíckach eur. Návrat z dovolenky tak bude na Hrochoti mimoriadne smutný. Navyše nikto nevie prečo sa to celé stalo.

Prečo začalo horieť hasiči nevedia, na miesto bol aj zistovateľ príčin požiaru.V dome nikto nebol celý týždeň, pred odchodom vraj vypli veštky spotrebiče, prečo začalo horieť si vysvetliť nikto nevie. Vylúčiť sa však nedá ani cudzie zavinenie, pokiaľ by sa táto verzia potvrdila, prípadom sa bude zaoberať aj polícia.

V Ostrovanoch na východnom Slovensku sa stala tragédia. Vodič osobného auta zrazil v miestnej osade dvoch malých chlapcov. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy