Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muža, ktorý mal s nožom v ruke zaútočiť na matku aj policajtov, obvinili. Postavil sa pred súd
Zdielať na

Muža, ktorý mal s nožom v ruke zaútočiť na matku aj policajtov, obvinili. Postavil sa pred súd

HUMENNÉ / S nožom v ruke mal najprv útočiť na svoju matku a trúfol si aj na zasahujúcich policajtov. O prípade, ktorý sa odohral v bytovke v Humennom, sme informovali v utorok. 42 -ročný muž si svojím konaním poriadne zavaril. Zo skutku sa s návrhom na vzatie do väzby zodpovedal pred sudcom.

Štyridsaťdvaročného muža policajti obvinili z nebezpečného vyhrážania a z útoku na verejného činiteľa. Potom, ako ho ku skutkom vypočuli, sa ale na slobodu nedostal. Vyšetrovateľ navrhol jeho väzobné stíhanie. Policajti s ním prišli do kontaktu po oznámení, že v jednej z bytoviek má syn napádať matku. Hliadku mal podľa zdroja televízie JOJ z prostredia vyšetrovania privolať sused, u ktorého žena našla pomoc. Namiesto toho, aby údajný agresor od konania upustil, vyzbrojený nožom mal zaútočiť na zasahujúcich policajtov.

"Svoje útoky nasmeroval na členov hliadky, pričom mal v ruke nôž. Vulgárne nadával a vyhrážal sa im," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Prokurátor sudcovi predložil návrh na vzatie obvineného do väzby. Na súd prichádzal so sklonenou hlavou a na naše otázky nereagoval. "Obvinený bol sudcom pre prípravné konanie OS Humenné vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," vyjadrila sa hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji  Ivana Petrufová. Rozhodnutie o vzatí do väzby je právoplatné

Aj presne pred rokom riešili humennskí policajti útok na jedného zo svojich radov, a to priamo v budove polície. Vtedy 32-ročný muž mal v cele odlomiť rúrku z vodovodného potrubia, poškodzovať ňou steny miestnosti, aj monitorovacie zariadenie. Keď k nemu prišli policajti, jedného z nich napadol. Aj tento údajný útočník skončil vtedy vo vyšetrovacej väzbe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy