Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Dramatická naháňačka Prahou. Vodič unikal rýchlosťou 220 km/h, policajti nasadili aj vrtuľník
Zdielať na

VIDEO: Dramatická naháňačka Prahou. Vodič unikal rýchlosťou 220 km/h, policajti nasadili aj vrtuľník

PRAHA / Česká polícia chytila vodiča rekordéra. Po Prahe sa preháňal rýchlosťou 220 kilometrov za hodinu. Cestný pirát pod vplyvom drog kľučkoval medzi autami a ohrozoval všetkých naokolo.

"Celú situáciu som vnímal veľmi emocionálne, pretože naháňačka prebiehala vo veľkej rýchlosti až 220 km/h.," povedal policajt Petr Kubát. Naháňačka na pražskom okruhu sa celkom vymyká tým bežným, na ktoré sú policajti zvyknutí. "Naháňačka trvala niekoľko desiatok minút, mali sme nasadených 18 policajných hliadok a vrtuľník," informovala hovorkyňa polície Praha Lucie Drábková. 

Cestný pirát kľučkoval medzi autami, šialenou jazdou niekoľkokrát ohrozil ostatných vodičov. Na pražskom okruhu sa v dobe prázdnin robí množstvo opráv, muž značky prerážal ako kuželi. Až po dvadsiatich minútach urobil vodič osudovú chybu. "Narazil do obrubníku, ja som so služobným autom zablokoval cestu spredu, kolegovia zozadu a zo strany," opísal Michal Buzek, policajt. "Vodič sa v aute uzamkol, použili sme donucovacie prostriedky, úder zbraňou, kedy bolo rozbité okienko," dodal zasahujúci policajt Kubát. 

Bohužiaľ spolujazdec využil nehodu a utiekol, zatiaľ nie je známe kam. V aute našli policajti falošné poznávacie značky a tiež vrecko s kryštalickou látkou, zrejme s pervitínom. Sám vodič bol zdrogovaný. Za všeobecné ohrozenie a prechovávanie drog hrozí vodičovi až 8 rokov za mrežami. Polícia muža vzala na výsluch a budú rozhodovať o jeho väzbe. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy