Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Flirtovanie na zoznamke ju stálo viac ako si myslela. Eva prišla o desaťtisíce eur
Zdielať na

Flirtovanie na zoznamke ju stálo viac ako si myslela. Eva prišla o desaťtisíce eur

TRENČÍN / Chcela sa zoznámiť, namiesto toho prišla o všetky peniaze a dokonca si požičala. Tak dopadla Eva z trenčianskeho kraja. Muž, s ktorým sa zoznámila cez sociálnu sieť, od nej vylákal viac ako 60 000 eur.

"Bola som na zoznamke, začal písať bez fotky, potom dal fotku," vyjadril sa oklamaná žena. Eve bol muž sympatický a začali si písať. Po dvoch týždňoch od nej začal pýtať peniaze. "On mi hovoril, že má na účte 278 000, a že potrebuje na odblokovanie," vysvetlila. Najskôr mu začala posielať stovky eur, neskôr tisíce, a to pravidelne každý mesiac. "Každý z nás sa nachádza v kríze a vtedy sme náchylný uveriť riešeniam. Podvodníci majú výnimočný talent ako vás chytiť," vyjadrila sa Mária Plešková, psychosociálne poradenstvo. 

Celkovo mu podľa jej slov dala 60 912 eur. Na to, aby mu peniaze poslala si požičala a dokonca predala auto. "Od 22 ľudí mám požičané peniaze, ktoré musím vrátiť, ma naháňajú," dodala oklamaná žena. Peniaze mu najskôr posielala bez toho, aby sa videli. Stretli sa až po siedmych mesiacoch. "Ja som ho dovtedy nevidela, písali sme si a volali," pokračovala Eva. Mužovi posielala peniaze pravidelne. Keď jej ich ale nevracal stratila trpezlivosť a podala na neho trestné oznámenie. "Polícia dostala oznámenie a vec preveruje," informovala policajná hovorkyňa Danka Adámiková. "To určite nie. my sme sa stretávali, ona dávala mne peniaze, ja jej," vyjadril sa údajný dlžník. 

Muž, ktorému peniaze požičala tvrdí, že jej je dlžný iba 10 000 eur. Eva má ale doklady na sumu viac ako 60 000 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy