Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na trhovisku v Humennom vyčíňa neznámy zlodej. Pri jeho dolapení môžete pomôcť aj vy
Zdielať na

Na trhovisku v Humennom vyčíňa neznámy zlodej. Pri jeho dolapení môžete pomôcť aj vy

HUMENNÉ / Najskôr im živobytie prekazila koronakríza, teraz si to, čo zarobili, užíva niekto iný. Predajcov na trhovisku v Humennom okráda neznámy zlodej. Pri jeho dolapení môžete pomôcť aj vy. Policajti zverejnili zábery s mužom, ktorého potrebujú vypočuť ako svedka. Ak ho poznáte, volajte 158.

Poškodený muž nám povedal, že práve nakladal prázdne prepravky od ovocia a zeleniny. Zrejme práve to páchateľ využil. Do dodávky s potravinami sa dostal cez dvere vodiča. Išiel po pokladničke."Neznámy páchateľ zo zatvoreného, no neuzamknutého dodávkového vozidla odcudzil zamknutú pokladničku, ktorá bola voľne položená pod sedadlami. V pokladničke bolo 1 850 eur," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Policajti v prípade začali trestné stíhanie pre prečin krádeže. Pri objasnení skutku o pomoc prosia verejnosť. Hľadajú muža, ktorého potrebujú vypočuť ako svedka. Z doterajšieho vyšetrovania vyplýva, že by o krádežiach mohol vedieť viac. Evidujú však aj ďalší prípad. Okradnutím predavačky si niekto prilepšil o 600 eur. Trhovníci by sa mali mať na pozore. Mnohí pre istotu v pokladničke majú iba menšiu hotovosť.


"Ja by som povedal toľko, že je to úbohé. Väčší obnos dávame k sebe do vrecka, keby náhodou sa stalo, že niekto schmatne. Ja ako dôchodca ako môžem za ním? Nemám naňho," povedal Elemír, predávajúci. "Základnú vec, ktorú môžeme urobiť, aby sme ochránili svoj majetok je to, že budeme zamykať svoje domovy i autá," vyjadrila sa Ligdayová.

Skúsenosť so zlodejom má aj pani Viera. Pred dvoma rokmi prišla o hotovosť aj doklady. Odvtedy je ostražitejšia, aj keď nie vždy dokáže mať situáciu stopercentne pod kontrolou. "Treba si dávať pozor. Niekedy je väčší zhon, viac ľudí a niekto to využije," povedala Viera, predávajúca.

Ak ste muža v priloženom hlavnom videu spoznali, oznámte to na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo na telefónnom čísle 158. "Stotožnenie tohto svedka môže polícii napomôcť pri objasnení skutku," dodala Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy