Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V prípade záhadnej smrti Ružomberčana má vyšetrovateľ jasno, úlohu mal zohrať románik a alkohol
Zdielať na

V prípade záhadnej smrti Ružomberčana má vyšetrovateľ jasno, úlohu mal zohrať románik a alkohol

RUŽOMBEROK / Máme nové informácie v súvislosti so záhadnou smrťou 50-ročného Róberta z Ružomberka. Jeho mŕtve telo našli na posteli záchranári. Bol na návšteve u kamaráta a jeho ženy. 45-ročnú Ivetu a 55-ročného Petra zadržali. Muža v sobotu obvinili.

Okolnosti, za ktorých zomrel 50-ročný Róbert zamestnávali od piatka kriminalistov v Ružomberku. Telo bez známok života ležalo na posteli v dome kamaráta obete. Iveta, jej druh Peter a obeť sa často stretávali potom, čo 50-ročného Róberta pustili minulú jeseň z väzenia na slobodu. 

V noci bolo počuť hádku, pravidelne spolu popíjali alkohol. Zrejme ten zohral úlohu pri celej tragédii. Prečo sa v dome v noci strhla hádka nevedno, no medzi susedmi sa spomína aj to, že Róbertov vzťah k Petrovej žene nebol čisto platonický. "Asi mali niečo medzi sebou," myslí si sused. 

55-ročného Petra, ktorého ihneď po čine zadržali, priviedli policajti na miesto činu. Ako ukázalo vyšetrovanie, práve on má byť za smrť svojho kamaráta zodpovedný. "Vyšetrovateľ obvinil Petra z obzvlášť závažného zločinu vraždy," informoval o prípade policajný hovorca Radko Moravčík. 

A je známe už aj to, že vražednou zbraňou bol nôž. "Mal mu nožom spôsobiť zranenia, na následky ktorých zomrel,“ priblížil Moravčík s tým, že vyšetrovateľ Policajného zboru už spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby.

Petrovi hrozí za vraždu kamaráta mimoriadne vysoký trest, v prípade odsúdenia môže za mrežami skončiť až na 20 rokov.

Muž mal beštiálnym spôsobom dobiť susedkinho psa. Mŕtve zviera našli pri plote deti. Viac informácií má Drahu Dobrovicsová: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy