Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragédia pri Piešťanoch: Dievča (†16) zahynulo po náraze dvoch áut. Mohol za to alkohol?
Zdielať na

Tragédia pri Piešťanoch: Dievča (†16) zahynulo po náraze dvoch áut. Mohol za to alkohol?

BANKA / Tragická nehoda sa stala v nedeľu podvečer v obci Banka pri Piešťanoch. Po zrážke s dvomi autami prišlo o život iba 16-ročné dievča z obce Pruské pri Ilave. Polícia nehodu vyšetruje, no s najväčšou pravdepodobnosťou išlo o skratové konanie mladej študentky.

Stalo sa to na Ratnovskej ceste v Banke pri Piešťanoch. Obrovskej tragédii mala predchádzať hádka na chodníku medzi 16-ročnou dievčinou a jej o 20 rokov starším priateľom. Mladá Natália sa náhle rozbehla oproti autám. Jedno vozidlo sa jej stihlo vyhnúť, druhé však už nie.

„Podľa svedkov mala dievčina najskôr naraziť do bočných dverí auta Opel Astra. Po náraze spadla na zem a vzápätí došlo k stretu s ďalším autom Volkswagen Golf,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Trnave Mária Linkešová.

Po tom ako šokovaný vodič po zrážke zastavil, s hrôzou zistil, že zrazená žena je zakliesnená pod jeho vozidlom. "Jednotka po príchode na miesto udalosti zistila, že osoba sa stále nachádza pod vozidlom. Pomocou vankúšov a hydraulického náradia bola osoba vyprostená spod vozidla," vyjadril sa veliteľ zásahu Martin Piškula.

Devastačné zranenia hlavy a trupu nedali dievčaťu šancu na prežitie. Privolaní záchranári už len konštatovali smrť. „16-ročné dievča zraneniam na mieste nehody podľahlo. Polícia preveruje všetky okolnosti, za ktorých sa dievčina dostala na cestu. Podľa prvotných príznakov nie je vylúčené, že mohla byť aj pod vplyvom alkoholu,“ povedala Linkešová.

To, či bola mladá žena pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných látok, ukáže až nariadená súdna pitva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy