Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Košickí policajti našli neďaleko vlakovej stanice mŕtve telo ženy
Zdielať na

Košickí policajti našli neďaleko vlakovej stanice mŕtve telo ženy

KOŠICE / Košickí policajti našli neďaleko vlakovej stanice mŕtve telo ženy v značnom štádiu rozkladu. Po dvoch týždňoch vyšetrovania sa polícii podarilo zistiť totožnosť muža, ten sa ku skutku priznal.

Policajti v kríkoch našli mŕtve telo zahádzané odpadkami. Tridsaťsedemročnú ženu z Košíc našli už v pokročilom štádiu rozkladu. "Kvalitou a vysoko profesionálnou činnosťou operatívneho oddelenia bola zistená totožnosť obete, ktorá bola následne potvrdená aj DNA analýzou," uviedla hovorkyňa košickej polície Jana Mésarová. 

Polícia prípad vyšetrila v priebehu dvoch týždňov, páchateľa našla, zadržala a momentálne sa nachádza vo väzbe. "Krajský policajný vyšetrovateľ na základe dôkaznej situácie a po vykonaní všetkých procesných úkonov zo zločinu zabitia obvinil 28-ročného muža z Košíc," dodáva Mésarová. 

Ide o muža žijúceho na ulici, ktorý sa nezdržiava na jednom mieste. Ženu takmer pred mesiacom fyzicky napadol, potom ju udusil a telo prikryl rôznymi odpadkami neďaleko vlakovej stanice.

"Prokurátor podal návrh na vzatie do väzby obvineného z dôvodu tzv. útekovej väzby, to znamená, že existuje dôvodná obava z toho, že ujde alebo sa bude skrývať aby sa vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu," rozpráva hovorkyňa krajskej prokuratúry v Košiciach Jarmila Janová. Vo štvrtok dopoludnia o osude muža rozhodoval okresný súd a obvineného vzali do väzby. V prípade dokázania viny mu za tento ohavný čin hrozí 7 až 10 rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy