Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Strach obyvateľov bytovky spôsobil dym na balkóne. Hasiči násilím vnikli do bytu, čakalo ich prekvapenie
Zdielať na

Strach obyvateľov bytovky spôsobil dym na balkóne. Hasiči násilím vnikli do bytu, čakalo ich prekvapenie

ROŽŇAVA / Hasiči často vyrážajú aj ku skutočne kurióznym zásahom. Tí rožňavskí museli vypáčiť dvere bytu, aby sa dostali k zdroju dymu na balkóne. Z toho, čo na balkóne našli, boli prekvapení aj samotní hasiči.

Dym sa valil z balkóna na 9. poschodí, obyvatelia paneláku už začínali mať strach. Po príchode hasičov policajti uzavreli celú ulicu. Hasiči sa zatiaľ snažili priblížiť ku balkónu aj pomocou vysokozdvižnej plošiny.

"Dostali sme sa aj s plošinou a aj s výťahom na 9. poschodie," hovorí veliteľ zásahu Róbert Dókus. Keďže hasičom dvere bytu nikto neotváral, museli si poradiť sami."Dvere sme museli vypáčiť pomocou páčidla," vysvetlil Dókus.

Hasiči hľadali zdroj dymu, ten našli na balkóne. Zadymený kvetináč bol teda príčinou výjazdu hasičov na jedno z mestských sídlisk. Našťastie sa nič vážne nestalo. Vďaka rýchlemu zásahu hasičov nevznikli v byte ani na balkóne žiadne škody. Požiar sa však mohol rozšíriť.

"Mohol by sa cez fasádu lebo tá je z polystyrénu alebo cez plastové okno," vymenováva Dókus. Aj preto hasiči neustále apelujú na ľudí, aby s otvoreným ohňom manipulovali opatrne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy