Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na bratislavskom sídlisku niekto pravidelne ničí detské ihrisko. Naposledy zalial betónom stolný tenis
Zdielať na

Na bratislavskom sídlisku niekto pravidelne ničí detské ihrisko. Naposledy zalial betónom stolný tenis

BRATISLAVA / V bratislavskom Starom meste niekto systematicky ničí detské ihrisko. Uplynulý víkend dokonca zalial ping-pongový stôl betónom. Situáciu už preveruje aj polícia.

Ihrisko medzi Martinengovou a Drotárskou má predovšetkým slúžiť deťom, ale už od minulého roka sa ho zatiaľ neznáma osoba snaží zničiť. Niekomu sa zjavne nepáči, že sa tam hrávajú rodičia s malými deti. Podľa slov jednej z mamičiek to začalo nevinne. Niekto svojvoľne namontoval na vstupné dvere petlicu so zámkom a pravidelne tak celé ihrisko uzamykal.

"Čo už bolo horšie, polial všetky lavičky, stôl pingpongový lepidlom, čo sme postupne, keďže tu fungujeme tak komunitné, odstraňovali a teraz tam dal cement. Normálne, došli sme tam, deti sa chceli hrať a všade bol cement rozotretý," vraví miestna obyvateľka. 

Podľa hovorcu starostky mestskej časti Staré mesto sa detské ihriská kontrolujú pravidelne. "Aj dneska sme tam poslali inšpektora verejného poriadku, ktorý nafotil, zistil, že bol poškodený pingpongový stôl, ktorý podľa fotiek je na prvý pohľad zničený, čiže bola nám spôsobená značná škoda," informuje hovorca starostky mestskej časti Matej Števove. 

"Na základe vášho podnetu sa uvedeným prípadom už v súčastnosti zaoberá príslušný útvar OR PZ BA I., ktorý danú vec objasňuje ako priestupok," uviedla policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

"V tomto prípade zvažujeme právne kroky, podáme trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, pretože ide o poškodzovanie hmotnej veci," dodal Števove. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy