Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Dobrotu ľudí zneužíva podvodník na Zemplíne. Okradol aj 83-ročnú dôchodkyňu
Zdielať na

Dobrotu ľudí zneužíva podvodník na Zemplíne. Okradol aj 83-ročnú dôchodkyňu

HUMENNÉ / Súcitnosť ľudí na Zemplíne zneužil muž zo západného Slovenska. Pod rôznymi zámienkami sa od nich snažil vylákať peniaze - sám seba dokonca vydával za obeť trestného činu. 83-ročná babička ho ľutovala tak veľmi, že mu dala hotovosť a ešte ho aj pozvala k sebe na kávu. Dopadlo to tak, že v nestrážnej chvíli ju okradol nielen o ďalšie peniaze, ale aj o kreditnú kartu.

"Starší človek, ktorý súcití, že niekto je hladný, ja by som dala. Ja som mu chcela dať nielen 20 eur, si myslím, dám mu 50," vraví Humenčanka Ružena. Muž obišiel viaceré sídliská. Z rukáva sypal rôzne príbehy, ktorými sa od ľudí snažil vylákať peniaze. Dokonca sám seba vydával za obeť trestného činu.

Vraj prišiel o doklady a súrne potrebuje peniaze na benzín, aby sa vrátil do Žiliny. Tvrdil tiež, že v Humennom má prenajatý byt. "Mne ho bolo ľúto a hovoril pozrite, jaký som spotený a ja som ešte dnes nejedol. Si hovorím, veď poďte ďalej, urobím mu kávu. Ale urobil zopár chýba, na ktoré som prišla," pokračuje Ružena. 

Podvodníkovi nenaletela a upozornila naňho políciu. Medzitým na linku 159 volali aj ďalší Humenčania a echo dali aj na sociálnej sieti. "Už mi povedali, že volala nejaká pani, že mu dala 50 eur. Mi prišlo, veď musí mať okruh svojich známych. Prečo prišiel pýtať odo mňa? A prečo musí ísť do Žiliny hneď?" pridala sa ďalšia obyvateľka Katarína Kočanová. 

Humenčanka (83) mu dala 40 eur a aj urobila kávu. On jej za to v nestráženej chvíli zobral ďalších 30 eur aj všetky doklady. "Ľudia ho dobrovoľne vpustia do bytu, pričom tento muž využije moment a ľudí sa snaží okradnúť," uviedla policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Muža chytili títo dvaja mestskí policajti, a to aj vďaka obozretnosti a všímavostí tých, ktorí nenaleteli.

"Podarilo sa nám ho nájsť v nemenovanom pohostinstve, kde si popíjal pivo, zastávkoval si," vraví mestský policajt Maroš Holúbok. Mestskí policajti muža po dolapení predviedli na obvodné oddelenie. Pri výsluchu sa ku skutkom priznal. Po vypočutí ho prepustili. 

"Polícia preto vyzýva na obozretnosť a to hlavne starších ľudí," informovala Ligdayová. "Tí ľudia sú takí dobrí, že ho chcú vypočuť a chcú mu pomôcť. A stačí, že ho pustia dnu a jemu chcem odkázať odkázať, či môže mať radosť z takýchto peňazí či vôbec má hanbu v sebe," dodala Humenčanka Katarína Kočanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy