Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rozbúrený splav ho takmer zabil. Život mladíkovi (15) v poslednej chvíli zachránili sninskí hasiči
Zdielať na

Rozbúrený splav ho takmer zabil. Život mladíkovi (15) v poslednej chvíli zachránili sninskí hasiči

SNINA / Topil sa v studenej vode a už ledva lapal po dychu. 15-ročného chlapca vytiahli z vody sninskí hasiči v poslednej chvíli. Nebyť ich pohotovej reakcie, následky mohli byť fatálne. Za akých okolností sa chlapec dostal do rozbúreného splavu a navyše neskoro večer, jasné nie je. Podchladeného tínedžera previezli záchranári do nemocnice.

Stalo sa to v stredu okolo deviatej večer na splave pod Sninskými Rybníkmi. 15-ročného chlapca strhol vo vode silný prúd, podľa svedkov sa držal iba kúska dreva, ktoré plávalo po hladine.

Na miesto okamžite privolali záchranárov aj hasičov. "Po našom príchode sa chlapec nachádzal tesne nad hladinou vody, použili sme vrhačky, aby sme ho vytiahli spod splavu a následne hákovým rebríkom sme ho vytiahli na breh," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Snina Lukáš Klekner.

Topiaceho sa chlapca zachránila pohotová reakcia hasičov. Nechýbalo veľa a nápad s večerným kúpaním mohol mať fatálne následky. "Chlapec bol doslova v poslednej sekunde vytiahnutý z vody. Voda bola studená, bol podchladený, ťažko sa mu dýchalo," prezradil Klekner. Záchranári podchladeného chlapca na mieste ošetrili a previezli do nemocnice.

"Chlapec sa išiel kúpať s kamarátmi. Na políciu to oznámili hasiči. Hliadky na mieste nezistili protiprávne konanie. Polícia vec nedokumentovala," vyjadril sa hovorca KR PZ Prešov Igor Pavlik. "Ľudia by si mali dávať pozor, kam teraz chodia, lebo je tá voda naozaj vysoká," vyjadril sa jeden z miestnych obyvateľov.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy