Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vážna dopravná nehoda pri Nitre: Mladík to napálil do protiidúceho autobusu
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda pri Nitre: Mladík to napálil do protiidúceho autobusu

JAROK / Hasiči v piatok 19. júna večer zasahovali pri dopravnej nehode osobného auta a autobusu, ktorá sa stala na ceste III. triedy v katastri obce Jarok v okrese Nitra.

19-ročný mladík, ktorý riadil osobné auto, išiel prirýchlo do pravotočivej zákruty a vynieslo ho to do protismeru. V tej chvíli išiel oproti medzimestský autobus.

Vodič autobusu sa zrážke ešte snažil zabrániť a po náraze s vozidlom skončil v priekope. Po zrážke zostalo osobné auto zdemolované na ceste. Nebyť rýchlej reakcie vodiča autobusu, narazili by do seba čelne.

Osobné auto zachytilo bočnú časť autobusu. "Jednotka bola vyslaná na nehodu autobusu a osobného auta, po príchode na miesto bolo informácia potvrdená," uviedol veliteľ zásahu Juraj Zaujec. 

V autobuse sedelo 12 ľudí, jedna cestujúca sa zranila. Cestujúci sa z autobusu dostali von, cez zadné dvere, ktoré neboli poškodené. Mladý vodič viezol aj mamu a spolu s cestujúcou skončili všetci traja v nemocnici. 

"Alkohol u vodiča autobusu zistený nebol, vodičovi auta bola odobraná krv," informovala o nehoda hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. 

Okolnosti nehody sú v štádiu vyšetrovania, skúma ju aj znalec z odboru dopravy. Z poškodeného autobusu vytieklo asi 150 litrov nafty. "Jednotka zistila, že uniká nafta, ktorá bola následne odčerpávaná a zachytávaná," dodal veliteľ zásahu. 

Dôchodkyňu zabila kuriérska dodávka pár metrov od domu. Vodič si ju nevšimol. Viac už Diana Pavlisová: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy