Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajný zásah vo Vrútkach vyšetruje inšpekcia. Jeden zo zranených policajtov už raz život zachránil
Zdielať na

Policajný zásah vo Vrútkach vyšetruje inšpekcia. Jeden zo zranených policajtov už raz život zachránil

BRATISLAVA / Po zásahu polície, páchateľ zomrel. Práve kamerové zábery získané z budovy, kde prišiel 22- ročný Ivan o život, polícia preveruje. Streľbu policajtov preveruje aj Inšpekcia ministerstva vnútra. Policajný prezident ich pohotový zákrok ocenil a podľa ministra vnútra Romana Mikulca, ktorý kamerový záznam videl, bol zákrok oboch policajtov opodstatnený.

Potom, ako 22- ročný Ivan, bývalý študent Spojenej školy vo Vrútkach, urobil dosiaľ nepochopiteľný čin a snažil sa utiecť, prenasledovali ho policajti. Podľa policajného prezidenta chcel na nich nožom zaútočiť a tak museli použiť služobnú zbraň. 22- ročného Martinčana zastrelili. Obaja policajti, ktorých zasiahli odrazené guľku zo služobných zbraní, skončili v nemocnici. Jeden dokonca na operačnej sále. Či bol ich zákrok voči páchateľovi v súlade so zákonom, preveruje aj Inšpekcia ministerstva vnútra.

"Úrad inšpekčnej služby už v tomto prípade koná. Vyšetrovateľ úradu začal trestné stíhanie vo veci trestných činov usmrtenia a ublíženia na zdraví. V súčasnosti zhromažďuje a analyzuje všetky dostupné dôkazy nevyhnutné pre náležité objasnenie skutku. Rovnako dôležité pre vyšetrovanie budú aj výsledky skúmaní pribratých znalcov," informovala Petra Friese, hovorkyňa ministerstva vnútra.

Keďže prípad stále vyšetrujú a vyšetrovanie je zároveň na začiatku, viac informácií nemôžu poskytnúť. Postrelených policajtov krátko po prevezení do nemocnice navštívil policajný prezident. "Bol som akurát pozrieť obidvoch policajtov. Jeden leží na operačnej sále, ale druhý, ktorý bol zranený ľahšie. Bol som im poďakovať hlavne za dobre vykonanú službu a dobre vykonaný výkon, že si splnili povinnosť, pre ktorú sú tu, a pre ktorú si vybrali toto povolanie," vyjadril sa policajný prezident Milan Lučanský. 

Rozprával sa s Jakubom, ktorý bol ľahšie zranený. Jeho kolegu, Tomáša, lekári operovali. Zranenia našťastie nie sú vážne. Práve tento mladý policajt už raz život zachránil. Pred takmer dvomi rokmi bez váhania oživoval muža, ktorý odpadol na chodníku. "Nikdy nevieme, čo nás v službe čaká, čo a na aké preverenie nás operačný vyšle. Takže musíme byť na všetko pripravení," povedal Tomáš, zasahujúci policajt. 

Slová mladého policajta sa po dvoch rokoch naplnili. Spolu s kolegom spacifikovali 22- ročného Ivana a tak zrejme ochránili ďalších ľudí.

Pozrite si reportáž o mladom policajtovi Tomášovi, ktorý už raz život zachránil:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy