Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž zo Smižian v noci dobodal ženu. Dal sa na útek, no polícia konala rýchlo
Zdielať na

Muž zo Smižian v noci dobodal ženu. Dal sa na útek, no polícia konala rýchlo

SMIŽANY / Uprostred smižianskej osady v noci dobodal muž ženu. Po tom, čo odhodil nôž do trávy, sa dal na útek. Iba vďaka mimoriadne rýchlemu zásahu spišskonovoveských policajtov nebehá nebezpečný páchateľ stále po slobode.

Muž mal svoju partnerku niekoľko krát bodnúť nožom. Žena s viacerými bodnými ranami ostala ležať na zemi. Jej partner po útoku z miesta činu ušiel. Podľa obyvateľov spočiatku kráčal pokojne, neskôr už utekal. Policajti ho našli na neďalekom poli, potom ho okamžite zadržali. Šťastím bolo že pozorným očiam PMJčkárom aj obvoďákom neunikla postava na poli. Chlapi ho museli naháňať.

Zbraň už pri sebe nemal, odhodil ju totiž pri úteku. Hliadky následne prehľadávali okolie, ktoré im páchateľ vytýčil ako miesto, kde odhodil nôž. O zranenú ženu sa postarali záchranári. Vo vážnom stave ju rýchlo po stabilizovaní transportovali do nemocnice.

V nemocnici ju ihneď vzali na operačnú sálu. "Pacientka podstúpila urgentnú operáciu. Momentálne je vo vážnom, no stabilizovanom stave," informuje hovorkyňa nemocnice Jana Fedáková. Bodné rany mala v hrudníku, bruchu a v ruke.

"Sa chválila, že si užívala. V ten deň som mohol toto spraviť, nie tri roky čakať,"  hovorí podozrivý muž. Motívom útoku mala byť nevera partnerky. Policajti zistili miesto činu. Technik zaistil stopy, ktoré budú podrobené skúmaniu. Útočník, ktorý nafúkal nad jedno promile, je v policajnej cele. Vyšetrovateľka vykonáva s podozrivým procesné úkony. "Začala trestné stíhanie pre zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu v súbehu s prečinom výtržníctva," informuje policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

Pozrite si reportáž o tragickej smrti novorodenca: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy