Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: V Humennom sa zrútilo podlažie rozostavanej bytovky, okolie zahalil prach
Zdielať na

VIDEO: V Humennom sa zrútilo podlažie rozostavanej bytovky, okolie zahalil prach

HUMENNÉ / Na východe Slovenska v meste Humenné sa zrútilo podlažie rozostavanej bytovky. Na miesto okamžite smeroval primátor mesta aj polícia. Bolo obrovským šťastím, že sa pri zrútení časti stavby nikto nezranil. Obyvatelia okolitých bytoviek sa vyjadrili, že počuli len obrovskú ranu a videli množstvo prachu. Prečo k zrúteniu došlo jasné, zatiaľ, nie je. Incident je v procese vyšetrovania.

"Spadlo to posledné podlažie, tak som hneď prišiel na miesto. Rozprával som so stavby vedúcim aj s majiteľmi spoločnosti," vyjadril sa primátor Miloš Meričko. Ide o 38 bytovú jednotku. Bola to už posledná etapa stavby mestských bytov, budúci týždeň mali v pláne jej zatepľovanie. "Zatiaľ mám len toľko informácií, že zrejme pri betonáži došlo k porušeniu debnenia a ten betón sa vylial," poznamenal primátor.

Časť najvyššieho podlažia budú musieť murovať nanovo. Dôležité tiež bude vyjadrenie statika. "Podľa stavby vedúceho konštrukcia zatiaľ nie je staticky porušená," informoval primátor. Robotníci na stavbe pracujú každý deň. V čase pádu muriva tam nebol našťastie ani jeden z nich. Na miesto privolali policajnú hliadku. Podľa vyjadrenia polície však žiadne protiprávne konanie nebolo zistené, tento prípad preto nedokumentovali. To, čo bolo príčinou pádu podlažia bude známe až v najbližších dňoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy