Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rušíte nočný kľud? Výtržnosti sa vám nemusia oplatiť
Zdielať na
Krimi

Rušíte nočný kľud? Výtržnosti sa vám nemusia oplatiť

Ak chcete predísť problémom, počúvnite policajtov

Každý občan musí na požiadanie policajta preukázať svoju totožnosť. Pokiaľ odmietne, alebo povie meno, ktoré mu zjavne nepatrí, môže sa mu to vypomstiť.

„Policajt je oprávnený predviesť ho na zistenie totožnosti na obvodné oddelenie,“ hovorí prezident Policajného prezídia Ján Packa.

Aj keď sa polícia snažila s výtržníkmi na "stíšení" hudby dohodnúť, akúkoľvek spoluprácu odmietali. Dokonca v rušení nočného pokoja ďalej pokračovali. „Zaútočili na policajtov, čiže dopúšťali sa nielen priestupkov, ale skončili trestným činom, útokom na verejného činiteľa,“ dodáva J. Packa.

Ak by ste prestali byť hluční, avšak po odchode policajtov by sa vaše správanie dostalo naspäť do starých koľají, budete predvolaní, prípadne predvedení na policajnú stanicu.

„Budú vypočutí a začne sa priestupkové konanie voči nim a postih hrozí počnúc blokovou pokutou až po sankciu nejakého zákazu,“, vysvetľuje ďalej Packa.

Na druhej strane, ak občania rady policajtov vypočujú a prestanú rušiť nočný pokoj, policajti, ktorí boli na mieste a vyšetrovali príčinu hluku, môžu situáciu vyriešiť blokovým konaním alebo len dohovorom.

Zdielať na

Najčítanejšie správy