Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ošetrenie u lekára má pred výsluchom prednosť
Zdielať na
Krimi

Ošetrenie u lekára má pred výsluchom prednosť

Policajti sú povinní uprednostniť vyšetrenie u lekára pred výpoveďou

Podpísaná výpoveď má pred urgentným ošetrením u lekára prednosť. Takto dopadol pán Andrej, ktorého po autonehode bolela hlava. Policajti mu však povedali, že podpísaná výpoveď má pred ošetrením prednosť. Policajný prezident Ján Packa však s postupom svojich podriadených nesúhlasí. „Postup policajta v tomto prípade zrejme nebol správny a pokiaľ má aj príslušné potvrdenia o tom, že bol dodatočne vyšetrený a mal otras mozgu, tak ho poprosím nech mi to pošle. Ja si to nechám dôkladne prešetriť,“ odkazuje Packa.

Postup policajtov nebol správny ani podľa Stanislava, ktorého nemenovaná pracovná agentúra obrala o zálohu za vybavenie práce vo Veľkej Británii. Majiteľka agentúry mu síce prisľúbila, že mu peniaze vráti, ale nakoniec svoj sľub nesplnila. Stanislav sa teda rozhodol, že všetko oznámi policajtom. Tí sa mu však otočili chrbtom a poslali ho na príslušný mestský úrad. Aj v tomto prípade však policajti podľa Packu postupovali nesprávne. Oznámenie mali každopádne prijať. „Sú povinní prijať oznámenie a pokiaľ by nepatrilo na oddelenie, tak sú ho povinní odstúpiť na orgán, ktorý by ho mal riešiť, ale v každom prípade sú povinní zobrať oznámenie,“ dodáva Packa.

Ak sa chcete dozvedieť, čo vám hrozí v prípade, že zaparkujete auto aj so svojou tehotnou manželkou na mieste vyhradenom pre zdravotne postihnutých, sledujte nasledujúce video.

Zdielať na

Najčítanejšie správy