Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž za sexuálne zneužívanie nevlastnej dcéry dostal 11 rokov za mrežami, hovorí o nevine. Dva znalecké posudky sa k tomu prikláňajú
Zdielať na

Muž za sexuálne zneužívanie nevlastnej dcéry dostal 11 rokov za mrežami, hovorí o nevine. Dva znalecké posudky sa k tomu prikláňajú

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / Za sexuálne zneužívanie nevlastnej 9-ročnej dcéry za mreže na 11 rokov. Takýto trest vymeral senát mužovi z východného Slovenska. Obžalovaný hovoril o svojej nevine a prikláňajú sa k tomu aj dve znalkyne. V prípade ale napokon boli dokopy vypracované až štyri znalecké posudky a senát čakalo rozsiahle dokazovanie.

Muž čelí obžalobe prokurátora vo veci zločinu sexuálneho násilia. Jeho údajnou obeťou má byť nevlastná 9-ročná dcéra. Ku skutku malo dochádzať za dverami bytu, kde žil obžalovaný spolu s matkou maloletej. Okolnosti vyplávali na povrch až po tom, ako sa dievčatko zdôverilo babke. "Čo s ňou urobil, čo s ňou vystrájal, človek normálny a otčim nemá urobiť. Toto sa dieťaťu žiadnemu nesmie stať," vyjadrila sa matka maloletej Danka.

Obžalovaný od začiatku hovoril o svojej nevine, a že by dievčatku nikdy neublížil. Vo veci boli vypracované tri posudky. Dva boli v prospech obžalovaného.  "Znalkyne psychologičky sa zhodne vyjadrili, že to, čo popisuje poškodená, sa nestalo," vyjadril sa obhajca obžalovaného Ondrej Keller. Na odstránenie rozporov napokon vznikol ešte štvrtý posudok, a to zo znaleckého ústavu.

Senát muža napokon uznal za vinného. Vymeral mu 11-ročný pobyt za mrežami a zároveň aj ochranné sexuologické, a protialkoholické liečenie."Obžalovaný bol dostatočne usvedčený vykonanými dôkazmi, predovšetkým výpoveďami maloletej poškodenej, svedkov ako aj znaleckým dokazovaním," vyjadrila sa hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Súd prihliadal aj na to, že za obdobné konanie už raz bol muž právoplatné odsúdený a skutku sa dopustil opakovane navyše v skúšobnej dobe. Verdikt, zatiaľ, nie je právoplatný. Naďalej zostáva za mrežami vyšetrovacej väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy