Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž z východu Slovenska mal sexuálne zneužívať nevlastnú dcéru (9). Za ohavný čin bude pykať
Zdielať na

Muž z východu Slovenska mal sexuálne zneužívať nevlastnú dcéru (9). Za ohavný čin bude pykať

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / Na súde tvrdil, že je nevinný, no senát mal iný názor. 47-ročného muža z východného Slovenska posielajú na 11 rokov za mreže. Prokurátor ho obžaloval zo sexuálneho násilia voči 9-ročnému dievčaťu.

Údajnou obeťou muža z východného Slovenska má byť jeho nevlastná 9-ročná dcéra. Ku skutku malo dochádzať za dverami bytu, kde muž žil spolu s matkou poškodenej. Obžalovaný je viac ako dva roky vo väzbe. Hovorí o svojej nevine a že by nevlastnej dcére nikdy neublížil. "Čo s ňou urobil, čo s ňou vystrájal, človek normálny a otčim nemá urobiť," povedala Danka, matka maloletej.

Zo zločinu sexuálneho násilia ho senát uznal za vinného. Prihliadal na to, že za podobný skutok muž už raz právoplatne odsúdený bol a že sa skutku dopustil v skúšobnej dobe. "Obžalovanému bol uložený trest odňatia slobody v trvaní 11 rokov nepodmienečne," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová.

Senát mu uložil aj ochranné sexuologické a protialkoholické liečenie. Verdikt právoplatný nie je. Procesné strany si nechali čas na reakciu. Obžalovaný naďalej zostáva za mrežami vyšetrovacej väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy