Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pre psov mala nastražiť v parku návnady s klincami. Polícia obvinila 61- ročnú ženu z týrania zvierat
Zdielať na

Pre psov mala nastražiť v parku návnady s klincami. Polícia obvinila 61- ročnú ženu z týrania zvierat

Zdroj: Polícia SR

DUNAJSKÁ STREDA / V mestskom parku sa niekoľkokrát objavili návnady pre psov, v ktorých boli napichané klince. Políciu na to upozornila psíčkarka, ktorá to so svojím psom zažila na vlastnej koži. Druhý raz sa jej totiž jej psa odtrhnúť od návnady nepodarilo, klinec mu museli vyoperovať. Polícia v prípad už obvinila jednu osobu.

Počas venčenia psa v parku v Dunajskej Strede si žena všimla, že je pes niečo zjedol. Po prvý raz ale našťastie stihla včas zareagovať a z papule mu klinec vytiahla. Krátko na to sa ale situácia opäť zopakovala, vtedy psovi z úst vytiahla skrutku. Tretíkrát už také šťastie nemala a pes sústo prehltol. Klince boli podľa jej vyjadrení napichané v kuse slaniny. Pes nakoniec skončil na veterinárnej klinike, kde mu klinec museli vyoperovať. 

Prípadom sa okamžite začala zaoberať mestská polícia. Príslušníci hliadky si všimli ženu, ktorá z košíka niečo vyhodila. "Pri kontrole zistil, že okrem nákupu mala v ňom aj mäsové návnady s klincami. Jej počin zadokumentoval na videozáznam a odovzdal na ďalšie riešenie Policajnému zboru," informovala polícia. 

Vyšetrovateľ zhromaždil dôkazy a obvinil z  prečinu týrania zvierat v štádiu pokusu 61-ročnú ženu, ktorá mala porozhadzovať minimálne 10 návnad slaniny s napichanými klincami a 1 návnadu mäsa. Ďalšie 4 takto upravené kusy mäsa už nastražiť nestihla. "Žene, ktorej psíčkari a ich správanie vadilo, sa ku skutku priznala.V zmysle zákona je možné za takýto skutok uložiť väzenie na 1 až 5 rokov," informovala ďalej polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy