Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Polmiliónová krádež v Senci. Poznáte zlodejov na záberoch?
Zdielať na

VIDEO: Polmiliónová krádež v Senci. Poznáte zlodejov na záberoch?

SENEC / Polícia pátra po neznámych páchateľoch podozrivých z takmer pol miliónovej krádeže. Cez víkend sa vlámali do špeditérskej firmy v Senci a ukradli obrovské množstvo elektronických cigariet. Krádež zachytili priemyselné kamery. Ak by ste osoby na záznamoch spoznali, zavolajte na číslo 158.

Zlodeji najprv ukradli od jednej automobilovej spoločnosti prívesný vozík. Na ňom o dve hodiny neskôr odniesli lup za takmer pól milióna eur. V sobotu o pol ôsmej večer si to zlodeji namierili k automobilovej spoločnosti na diaľničnej ceste. Následne ukradli jeden z desiatok vystavených prívesných vozíkov. Spoločnosti tak spôsobili škodu za asi tisíc eur. O pól desiatej už vtrhli do susednej špeditérskej firmy. Na štvorkolke a s kradnutým prívesným vozíkom. Na ten naložili krabice s elektronickými cigaretami.

"V súčasnosti kriminalisti tento prípad intenzívne vyšetrujú a vykonávajú všetky procesné úkony s cieľom vypátrať páchateľov a vec náležite objasniť," informovala policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková. 

Zlodeji zdolali plot a v ceste im nestála ani samotná budova firmy, do ktorej vyrezali dieru. Potom, ako sa vlámali dnu, si so sebou odniesli 2 550 elektronických zariadení a skoro 56 000 kusov tabakových výrobkov. Podľa informácií televízie JOJ od zdroja blízkeho vyšetrovaniu mali tento lup dokonca odniesť na viackrát. Zakaždým mali zakryť vyrezanú dieru, odísť na neznáme miesto a vrátiť sa späť.

"Uvedeným konaním spôsobili spoločnosti značnú škodu krádežou vo výške 425 106,- eur a škodu poškodením oplotenia vo výške 10 000,- eur," dodala Martiniaková. 

Na miesto prišli bratislavskí kriminalisti a psovodi. Ešte v ten večer sa im podarilo vypátrať časť kradnutého tovaru. Ležal pohodený v tráve pri neďalekej čerpacej stanici. Či zlodeji tovar stratili alebo si na toto miesto tovar postupne odvážali zatiaľ nie je známe.

"Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin krádeže spáchaný formou spolupáchateľstva, v jednočinnom súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci," dodala policajná hovorkyňa. V prípade dokázania viny im hrozí desať až pätnásťročný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy