Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na bratislavskom sídlisku v noci počuť streľbu. Medzi panelákmi ľudia nachádzajú mŕtvu divú zver
Zdielať na

Na bratislavskom sídlisku v noci počuť streľbu. Medzi panelákmi ľudia nachádzajú mŕtvu divú zver

BRATISLAVA / Nočná streľba v strede sídliska má už niekoľko obetí. Obyvatelia bratislavskej mestskej časti nachádzajú medzi ich domami zastrelenú divú zver.

Obyvatelia sídliska majú strach. Už niekoľkokrát našli v strede areálu mŕtvu, divú zver. Obávajú sa, že ju niekto strieľa priamo z okna. "No spozorovali sme aj mŕtve zvieratá vlastne po celom areáli a samozrejme, keď človek má dáke malé dieťa alebo psa, tak sa začne trošku báť, či večer, keď tu chodím venčiť psa, či ho tu niekto neodstrelí. Takže to je tá situácia, čo tu teraz nastala," vraví obyvateľ sídliska Alexander. 

Podľa niektorých obyvateľov sídliska, streľba sa ozýva v noci, okolo druhej. Zatiaľ poslednou obeťou strelca sa mal stať bažant, ktorého našli uplynulú nedeľu. Podľa ich svedectiev, zamestnanec, ktorý má na starosti upratovanie areálu, pravidelne odstraňuje zastrelené bažanty, holuby, kuny a dokonca aj líšku. Informáciu nám potvrdil aj správca areálu.

"Dovoľujeme si Vás informovať ohľadne streľby, ktorá sa pravidelne ozýva v ranných hodinách v areáli bytového komplexu. O uvedenej situácii nás informovali vlastníci bytového komplexu. Keďže uvedené je v riešení polície Slovenskej republiky, nebudeme sa k tomu viac vyjadrovať," vyjadril sa správca areálu. 

"Policajti prípad naďalej objasňujú ako podozrenie zo spáchania priestupku na úseku zbraní a streliva. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi za takýto priestupok sankcia v zmysle zákona o strelných zbraniach a strelive. Ak má občan podozrenie z akéhokoľvek protiprávneho konania, je potrebné, aby v tejto súvislosti kontaktoval políciu, ktorá jeho oznámenie preverí," uviedla policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy