Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pri Senci zmizol slepý vzácny poník. Skončil v rukách zlodejov?
Zdielať na

Pri Senci zmizol slepý vzácny poník. Skončil v rukách zlodejov?

VLKY, OKRES SENEC / V obci Vlky zmizlo jedno z najmenších plemien koníka. Volá sa Tristan a zmizol počas dňa z ranča, keď jeho majitelia neboli doma. Keďže je slepý a od iných koní sa nevzďaľoval, obávajú sa, že skončil v rukách zlodejov. Aj v tomto prípade sa ukázalo, ako si ľudia dokážu navzájom pomáhať. Zatiaľ však nie je po poníkovi ani stopy.

Pani Patrícia mala kedysi aj 30 dostihových koní. Momentálne sa stará o pár koníkov, ktoré už svoju kariéru majú za sebou. Tristan, ktorý je pôvodom z Rakúska, bol ale niečím výnimočný. "Pôvodný majiteľ zomrel, priateľka poníka chcela dať utratiť. Kamarátka mi dala echo, že či ho chcem zachrániť," povedala Patrícia, Tristanova majiteľka.

Žiaľ, v piatok popoludní ho už videli naposledy. Bola to práve dcéra, ktorá ako jediná bola vtedy doma. "Ak je niekde vonku a trpí tam, nemá žrať, pohrávate sa s akoukoľvek myšlienkou, že čo s ním je," skonštatovala Patrícia. Tomu, že by Tristan ušiel sám, majitelia nechcú veriť. Už keď si ho zobrali bol totiž slepý a mal boľavú nohu. "Sám by neodišiel určite nikam, tu keď sa posunul pár metrov ďalej, tak hneď erdžal a v momente tie kobylky všetky išli za ním," prezradila Patrícia.


Okrem iného pani Patríciu už v septembri mali osloviť policajti s tým, či jej niekto náhodou neponúkal kone. Ukradnúť kone sa snažili aj pred dvoma týždňami v neďalekom Zálesí asi o jednej v noci. Oznam, že Tristan zmizol sa začal okamžite šíriť po rôznych koniarskych skupinách na sociálnej sieti. Našli sa aj takí, ktorí sa snažili rodine reálne pomôcť, no napriek všetkému úsiliu neúspešne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy