Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kauza "falošného" policajta pokračuje: Podľa informácií TV JOJ má ísť o PMJ-čkara
Zdielať na

Kauza "falošného" policajta pokračuje: Podľa informácií TV JOJ má ísť o PMJ-čkara

BRATISLAVA / Už dlhšie mal na cestách úradovať falošný policajt. Aj keď úplne falošný nie je. Podľa informácii TV JOJ, by malo ísť o PMJ-čkara. Pokutovaním vodičov si mal privyrábať mimo služby. Polícia hľadá svedkov, ktorých tento policajt od začiatku roka zastavil.

Pravdepodobne posledný prípad neoficiálnej policajnej kontroly sa mal odohrať v nedeľu 17. mája v Seneckom okrese. Muž v policajnej uniforme s bielym civilným osobným autom, mal zastaviť na ceste vodiča. Podľa informácii TV JOJ, by mužom v uniforme mal byť bratislavský PMJ-čkar, ktorý takto konal mimo služby. To už spomínané biele auto, by malo byť jeho vlastné. Zhoduje sa aj s popisom, ktorý uviedlo vo výzve Ministerstvo vnútra.

"Úrad inšpekčnej služby vyzýva všetkých, ktorí boli v období od začiatku tohto roka do 17. mája tohto roka, zastavení a kontrolovaní jedným mužom v policajnej uniforme, jazdiacom na bielom seate s BA EČV, bez ohľadu na to, či uloženú pokutu zaplatili alebo nie, aby kontaktovali políciu," informovala z tlačového rezortu vnútra Petra Friese. 

Zistenie TV JOJ

Podľa informácii, ktoré má naša redakcia k dispozícii, podozrivým mužom má byť policajt, ktorý slúži v policajnom zbore od septembra 1998. Začínať mal najprv na obvodom oddelení v Petržalke. Na jeho Facebookovom profile má aj video, v ktorom je rovnaké auto, po ktorom polícia pátra. Sedí typ vozidla, farba, evč aj nálepky.

"Informácie týkajúce sa policajta služobne zaradeného na pohotovostnej motorizovanej jednotke Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave boli predmetom podania, ktoré bolo dňa 28.02.2020 postúpené vecne príslušnému Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR," uviedla policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Ak skutočne tento muž vykonával nelegálne kontroly, dopúšťal sa trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa, za čo by mu mohlo hroziť až päť ročné väzenie. Ak by tomu tak bolo a mal by za to pykať, je pre vyšetrovanie potrebné, aby sa prihlásili vodiči , ktorých zastavil, kontroloval a možno aj pokutoval tento muž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy