Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Podvodník sa obohatil na úkor ťažko zdravotne postihnutého chlapca
Zdielať na

Podvodník sa obohatil na úkor ťažko zdravotne postihnutého chlapca

V Bratislave pred nedávnom vyčíňal podvodník, ktorý prenajímal izbu bytu. Nie však vlastného

BRATISLAVA / Vyšetrovateľ objasnil zločin podvodu, pri ktorom bol poškodeným maloletý ťažko zdravotne postihnutý chlapec. V prípade je obvinený 55-ročný muž z Bratislavy, ktorý bol už v minulosti za podvod trikrát súdne trestaný. V prípade preukázania viny za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

Obvinený sa mal vydávať za obchodného zástupcu obchodnej spoločnosti, na základe čoho mal s matkou poškodeného chlapca uzavrieť dohodu na úpravu kúpeľne a sociálneho zariadenia pre potreby lepšej zdravotnej starostlivosti.

Poškodenému bol z Úradu práce sociálnych vecí a rodiny na rekonštrukciu priznaný peňažný príspevok vo výške 4 166,44 eur. Finančné prostriedky boli postupne odovzdané obvinenému, ktorý ale rekonštrukčné práce nedokončil a kúpeľňu a sociálne zariadenie odovzdal s chybami. Vykonané práce obvinený nemal ani vyfakturovať, keďže nebol pracovníkom spoločnosti, za ktorú sa vydával. Keďže poškodený nemohol predložiť riadnu fakturáciu Úradu práce sociálnych vecí a rodiny, musel priznaný finančný príspevok vrátiť. Chlapcovi a jeho matke tak bola spôsobená škoda vo výške 4 000 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy