Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kuriózna krádež: Muži mali dlhé prsty na zvieratá, ukradnuté prasa posadili na miesto spolujazdca
Zdielať na

Kuriózna krádež: Muži mali dlhé prsty na zvieratá, ukradnuté prasa posadili na miesto spolujazdca

Archívna reportáž

HLOHOVEC / Polícia zadržala troch mužov, ktorí majú stáť za sériou krádeží vlámaním v obciach v okolí Trnavy a v meste Hlohovec. Okrem toho, že vykrádali rôzne novostavby, odhodlali sa aj na zvieratá a nie hocijaké. Do auta posadili aj prasa.

Polícia v prípade kurióznych vlámaní zadržala troch podozrivých mužov, ktorí majú dokopy na svedomí 8 prípadov. Vykrádať novostavby, odkiaľ brali rôznu techniku, náradia, elektroniku či skladovacie kontajnery, mali otec so synom a ďalším komplicom. Kým niektorí zlodeji majú "dlhé prsty" najmä práve na rôzne náradie a techniku, títo si vzali na mušku aj zvieratá. 

Z obcí v okolí Trnavy a v meste Hlohovec kradli aj sliepky, kačice, zajace a dokonca aj ošípané z domácej farmy. Ako informovala polícia jedno prasa naložili rovno do auta a posadili ho na miesto spolujazdca. "Majiteľom spôsobili krádežou a poškodením zariadenia škody za približne 14 800,- Eur," informovala polícia. 

Policajti po zadržaní vypočuli všetkých troch  Lukáša (24), Martina (28) a Jozefa (46), všetkých z okresu Trnava, a obvinil ich zo zločinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci. "Obvinení muži sú stíhaní vo väzbe. V súvislosti s vyšetrovaním vykonali policajti aj domovú prehliadku a prehliadku nebytových priestorov. Časť nakradnutých vecí, ktoré nestačili predať, zaistili a budú vrátené majiteľom. Z ukradnutých zvierat sa, okrem prasaťa, väčšina vrátila majiteľovi," informovala ďalej polícia. 

Obvineným v prípade dokázania viny, hrozí tri až desať rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy