Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Opitý muž spôsobil nehodu s dieťaťom v aute.  Po príchode sanitky surovo napadol záchranára
Zdielať na

Opitý muž spôsobil nehodu s dieťaťom v aute.  Po príchode sanitky surovo napadol záchranára

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / V aute viezol svoju 10-ročnú dcéru napriek tomu, že bol opitý. Havaroval a po príchode sanitky surovo napadol jedného zo záchranárov. 44-ročného muža zo Starej Turej za jeho vyčíňanie expresne rýchlo odsúdili a putuje za mreže.

Policajti z Nového Mesta nad Váhom priviedli na súd 44-ročného Rastislava zo Starej Turej. V putách skončil po tom, ako vozidlom narazil do betónového múru. V aute viezol aj svoju malú dcéru a to aj napriek tomu, že bol podľa svedkov pod vplyvom alkoholu. Bol agresívny a to aj po príchode hliadky. "Vodič bezdôvodne odmietol vykonať dychovú skúšku a taktiež sa odmietol podrobiť lekárskemu vyšetreniu, odberom a vyšetrením krvi alebo iného biologického materiálu," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková.

​To však nebolo z vyčíňania tohto muža všetko. Nakoľko sa pri nehode ľahko zranil a na bolesti sa sťažovala aj jeho 10-ročná dcéra, na miesto prišli aj zdravotní záchranári. Rastislav ich napadol. Jedného zhodil na zem a kopol ho do brucha a rebier. "Policajti vodiča následne v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely," povedala Adámiková.

Agresívneho muža nezastavilo ani to, že bol v podmienke. Pod vplyvom alkoholu vystrájal už v minulosti. "V roku 2018 bol odsúdený za prečin nebezpečného vyhrážania, keď pod vplyvom alkoholu fyzicky napadol svoju družku a vyhrážal sa, že jej nožom prepichne brucho," vyjadril sa hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Nepoučiteľný Rastislav tak nemohol na okresnom súde obísť inak ako s nepodmienečným trestom. Aj keď vyšiel bez pút, v stanovenej lehote bude musieť zaklopať na brány väznice. "Sudkyňa vydala trestný rozkaz, ktorým za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky uložila obvinenému nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní tri mesiace a takisto trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá každého druhu po dobu 4 rokov," dodal Tarabus. Trestný rozkaz je právoplatný, pretože obvinený sa vzdal práva na odvolanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy