Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vražda exprimátora Basternáka: Na súde vypovedal väzeň, ktorý bol s Ostružlíkom vo väzbe
Zdielať na

Vražda exprimátora Basternáka: Na súde vypovedal väzeň, ktorý bol s Ostružlíkom vo väzbe

BANSKÁ BYSTRICA / Aj v stredu pokračovalo pojednávanie v prípade vraždy hurbanovského exprimátora Lászlóa Basternáka. Okrem Aleny Zsuzsovej čelí obžalobe aj jej bývalý šofér Vladimír Mosnár a Basternákov protikandidát vo voľbách Roman Ostružlík. Ako svedok dnes vypovedal väzeň, ktorý bol s Ostružlíkom vyše 6 mesiacov vo väzbe, a ktorému mal o vražde povedať.

Muž, ktorý bol s obžalovaným Ostružlíkom na jednej väzenskej cele, v stredu niekoľko hodín rozprával o tom čo sa počas vyše 6 mesiacov dozvedel. Vraj mu muž obžalovaný z úkladnej vraždy regionálneho politika Lászlóa Basternaka priznal ako to celé v roku 2010 bolo.

Basternák vraj robil problémy a kazil biznis s kanalizáciou. Svedok vyhlásil, že mu Ostružlík povedal, že sa o všetko postarala Alena Zsuzsová. Tá mu mala v prípade víťazstva v komunálnych voľbách robiť asistentku. Zsuzsová mala osloviť Vladimíra Mosnára a ten mal zohnať vykonávateľa vraždy. "Je u nich rozlišovaný spôsob účasti na trestnom čine od objednania, sprostredkovania objednania až po vykonanie vraždy a zadováženia jednotlivých prostriedkov na vykonanie tohto trestného činu," vyjadril sa prokurátor. 

Výpoveď Kaluza 

Už v utorok v podobnom duchu vypovedal odsúdený strelec Štefan Kaluz, ktorého v roku 2010 podľa jeho výpovede kontaktoval Vladimír Mosnár, a objednávka mala byť od ženy menom Ajka a od Romana Ostružlíka. Kaluz sa vraj dozvedel, že obeťou je hurbanovský primátor až po vražde.

Zsuzsová neprišla ani tentokrát na súd, koná sa v jej neprítomnosti. "Pojednávanie pokračuje vo štvrtok, súd plánuje vypočuť 6 svedkov," informovala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

Vypovedať má prísť vdova zavraždeného primátora a koncom mája je na pláne výpoveď bývalého poslanca Pála Csákyho.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy