Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri vážnej dopravnej nehode odhodilo spolujazdca z auta, vo vzduchu skončilo aj auto
Zdielať na

Pri vážnej dopravnej nehode odhodilo spolujazdca z auta, vo vzduchu skončilo aj auto

PLIEŠOVCE / K vážnej dopravnej nehode došlo vo štvrtok neďaleko obce Pliešovce. Zrážka dvoch áut si vypýtala viacerých zranených, situácia si vyžiadala aj pomoc záchranárskeho vrtuľníka. Pod nehodu sa podpísal alkohol.

Je tu široká, rovná cesta, aj napriek tomu sa pri Pliešovciach stala vážna nehoda. Škodovka vyšla na hlavnú cestu, 43 ročný vodič nezastavil na stopke a nabúral do prichádzajúceho auta. Po silnom náraze Citroen aj s 23 ročným vodičom vyletel do vzduchu.

"Jedno auto prevrátené na streche a druhé na kolesách," priblížil Peter Cesnak z HaZZ Pliešovce. "Vodič Škoda 120 bez evidenčných čísiel pri vychádzaní z vedľajšej cesty nedal prednosť Citroenu a došlo k zrážke," informovala o nehode hovorkyňa KR PZ B. Bystrica Mária Faltániová. 

V škodovke sedel okrem vodiča aj spolujazdec, ktorý po náraze vypadol cez čelné sklo na cestu. Utrpel vážne zranenia hlavy, do Pliešoviec preto letel aj záchranársky vrtuľník. Muža previezli v umelom spánku do banskobystrickej nemocnice. Momentálne je hospitalizovaný, no nevedia jeho totožnosť, nakoľko nemal pri sebe doklady totožnosti. 

V aute bola plná taška červeného vína. 43 ročný vodič síce tvrdil, že alkohol nepil, no dychová skúška potvrdila opak. Nepamätal si dokonca ani to, že v aute nesedel sám. "Pravdepodobný vinník nehody mal viac ako 2,5 promile alkoholu," skonštatovala Mária Faltániová. 

Oboch vodičov previezli do zvolenskej nemocnice na pozorovanie. Pravdepodobný vinník nehody šoféroval nielen pod vplyvom alkoholu, ale aj napriek tomu, že mal zadržaný vodičský preukaz.

Cyklistka (33) náraz do nákladiaka neprežila. Život jej mohla, zrejme, zachrániť aj prilba. Viac už Andrea Miková: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy