Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Cyklistka (33) náraz do nákladiaka neprežila. Život jej mohla, zrejme, zachrániť aj prilba
Zdielať na

Cyklistka (33) náraz do nákladiaka neprežila. Život jej mohla, zrejme, zachrániť aj prilba

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO / Vážna nehoda s tragickými následkami sa stala v utorok popoludní v Kysuckom Novom Meste. 33-ročná cyklistka prišla o život po silnom náraze do zadnej časti nákladného auta. Pomôcť jej už nedokázali ani pozemní, a ani leteckí záchranári.

Tridsaťtriročná Jana šla na bicykli po chodníku, chcela prejsť na druhú stranu cesty. "Ona z chodníka vyšla rovno pod to nákladné auto, ťažko povedať či bola zadívaná, zamyslená," opísal okamih zrážky svedok. Po silnom náraze do nákladného auta zostala cyklistka nehybne ležať na zemi. Na pomoc jej pribehli robotníci. 

Zranenú ženu naložili do sanitky a previezli k vrtuľníku. "Posádka rýchlej lekárskej pomoci sa snažila stabilizovať funkcie pacientky a na pomoc si vyžiadala aj záchranársky vrtuľník," informovala hovorkyňa záchrannej skupiny Katarína Načiniaková.


"Záchranári vynaložili maximálne úsilie pre jej záchranu, žiaľ, zranenia boli tak rozsiahle, že jej už nedokázali pomôcť a lekár mohol skonštatovať už len úmrtie," informovala ďalej hovorkyňa ATE Poprad Zuzana Hopjaková.  V šoku bol aj 29-ročný vodič nákladného auta, ten nehode nedokázal zabrániť.

"Alkohol u vodiča zistený nebol, u cyklistky bude vykonaná pitva, okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania," vyjadril sa policajný hovorca Radko Moravčík. Cyklisti prilbu v meste mať nemusia, no v tomto prípade ak by ju Jana na hlave mala, zrejme, by jej to zachránillo život. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy