Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dôchodkyňa postrelila 10-mesačného psa, ktorý patrí susede. Polícii to aj priznala
Zdielať na

Dôchodkyňa postrelila 10-mesačného psa, ktorý patrí susede. Polícii to aj priznala

ŠURICE / Do redakcie sa nám ozvali rozhorčení majitelia. Suseda dôchodkyňa z nepochopiteľných dôvodov zobrala do rúk vzduchovku a vystrelila na ich 10-mesačné šteniatko. Brok uviazol v chrbtici. Prípad preverujú policajti.

Desaťmesačná sučka pobehovala v záhrade, žena stála v bezpečí za plotom na svojom pozemku. Zrazu padol výstrel. "Podľa zvuku, ona strelila odtiaľto. Koľko je to...15 metrov?" opisuje majiteľka psa Mária. 

Sučku Lindu postrelila ich suseda vzduchovkou. Priznala to aj pred policajtmi. Nevedia však dôvod. Nikdy sa nesťažovala, že by ju ich zviera ohrozovalo. "Ani ju neublížila ani nič. Ja neviem prečo, že ona sa bála, že ju uhryzie, ale bola na oplotenom mieste," vraví Mária. 

Manželia však priznali zlé vzájomné vzťahy. Päť rokov sa už so susedou nerozprávajú. Prečo ale 68-ročná dôchodkyňa konala takto surovo a zranila nevinné zviera, nechcela vysvetliť ani nám. Postrelené šteniatko sa má už našťastie k svetu. Röntgen však ukázal, že brok je stále uviaznutý v chrbtici.

So zraneným psom absolvovali desiatky kilometrov, aby sa dostali k veterinárom. Investovali už viac ako 200 eur, ak bude nutná operácia, bude ich to stáť oveľa viac. "Vraj okolo 400 - 500 eur," dodala Mária. 

"Polícia vo Fiľakove v tejto súvislosti objasňuje priestupok proti majetku," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Polícia v tomto prípade však preveruje aj druhý priestupok. Oznámenie totiž podala aj suseda, ktorá strieľala. Majiteľ psa ju údajne po tomto incidente napadol. "Odo mňa dostala hlavačku, tak tvrdí, ale to nie je pravda. Iba som ju chytil za rameno," tvrdí majiteľ psa Július. 

"Polícia dokumentuje aj priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Obidva priestupky sú v štádiu objasňovania," dodala Faltániová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy