Polojasno
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Na Dunaji sa stala kuriózna nehoda. Zrazila sa jachta so surfistom
Zdielať na

Na Dunaji sa stala kuriózna nehoda. Zrazila sa jachta so surfistom

Archívne video

ŠAMORÍN / K netradičnej zrážke došlo v sobotu v časti Šamorín-Čilistov. Náraz vážne zranil surfistu.

K nešťastiu malo dôjsť v prívodnom kanáli vodného diela Gabčíkovo približne na 31 km v prístave Čilistov.
Podľa predbežných informácií si krátko pred 16-tou hodinou vodič motorového člna údajne nevšimol vo vode surfistu. Zrazu však pocítil silný náraz a zistil, že prešiel muža na surfe.

Okamžite mu však poskytol prvú pomoc, privolal záchranku aj hasišov a zraneného priviezol k brehu. Lekári ho podľa našich informácií museli na mieste dvakrát oživovať. Na pomoc bola privolaná aj letecká záchranná zdravotná služba. "Vyslaní záchranári ho ošetrili, vzhľadom na vážne poranenia ho uviedli do umelého spánku a v kritickom stave previezli do jednej z bratislavských nemocníc," skonštatovala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.


"Dokumentujeme samozrejme ako dopravný úrad plavebnú nehodu," povedal riaditeľ divízie vnútrozemskej plavby Roman Kiss. Na mieste zasahovala aj hliadka poriečnej polície. Prípad si prevzala vyšetrovateľka z Dunajskej Stredy. Vodičovi motorového člna dali policajti po nehode aj fúkať, avšak alkohol u neho nezistili.

"Okolnosti, za ktorých došlo k zrážke ako aj mieru zavinenia vyšetrujeme ako ublíženie na zdraví s následkom ťažkej ujmy. Právna kvalifikácia sa môže zmeniť po vykonaní procesných úkonov a výsledkov znaleckého skúmania," uviedla policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Do odstaveného auta narazil 19-ročný vodič a zrážka skončila vážnym poranením. Pozrite si video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy