Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Cestný pirát z Bratislavy sa postaví pred súd: Zbesilá jazda a drogy v aute ho vyjdú draho
Zdielať na

Cestný pirát z Bratislavy sa postaví pred súd: Zbesilá jazda a drogy v aute ho vyjdú draho

BRATISLAVA / Šialená jazda 35-ročného Bratislavčana má poriadnu dohru. Richard sa mestom rútil takmer 180 kilometrovou rýchlosťou a ohrozoval nielen šoférov, ale aj mamičky s deťmi v parku. Pravdepodobne príde aj o auto, ktorým sa rútil na policajtov. Vo vozidle mu navyše našli aj pervitín.

Piatok, 24. apríl, Bratislava, diaľnica D1 - policajná hliadka namerala Richarda, ktorý sa na Forde rútil 175 kilometrov za hodinu. Policajti, chceli šoféra zastaviť, no ten dupol na plyn a dal sa na útek. Po bratislavských uliciach ho policajti prenasledovali. Richard hliadke napriek viacerým výzvam nezastavil a z ciest si spravil doslova pretekársku dráhu. Viackrát prišlo k nebezpečným kolíznym situáciám a chodci odskakovali z chodníkov na poslednú chvíľu.

Po pár minútach sa šofér Fordu dostal až do Ružinova, kde sa policajtom neďaleko nemocnice stratil. O malú chvíľu sa Ford na policajné auto vyrútil z parku, no vodič vo vysokej rýchlosti nezvládol riadenie a narazil do odstaveného taxíka. Richard sa dal potom na útek, hliadka ho však spacifikovala a zadržala.

"Vyšetrovateľka policajného zboru z druhého bratislavského okresu vzniesla obvinenie 35–ročnému Richardovi U. z Bratislavy za zločin všeobecného ohrozenia spáchaného v súbehu so zločinom útoku na verejného činiteľa," uviedla hovorkyňa KR PZ Bratislava Veronika Martiniaková.

Ako vysvitlo, celá dramatická naháňačka vznikla preto, lebo Richard mal v aute pervitín. "Motívom konania obvineného malo byť zakrytie iného trestného činu – a to neoprávnené prechovávanie omamných a psychotropných látok. V súčasnosti je obvinený umiestnený v cele policajného zaistenia.Vyšetrovateľka policajného zboru v tejto súvislosti spracovala podnet na väzobné stíhanie obvineného," dodala Martiniaková.

V prípade, že súd uzná obvineného Richarda vinným, tak mu auto pravdepodobne prepadne v prospech štátu. Okrem toho mu hrozí ešte aj 10 rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy