Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mladík okradol dôchodkyňu (74) priamo pred domom. Odvážna žena nasadla na bicykel a muža začala prenasledovať
Zdielať na

Mladík okradol dôchodkyňu (74) priamo pred domom. Odvážna žena nasadla na bicykel a muža začala prenasledovať

MICHALOVCE / 74-ročnú ženu okradol zlodej pred jej domom v Michalovciach. Vzal jej tašku, v ktorej mala peňaženku a v nej asi 300 eur a dal sa na útek. Odvážna dôchodkyňa sa ale vybrala zlodejovi po stope.

Dôchodkyňa sa vracala domov z nákupu. Bola už pri bráne, keď ju okradol neznámy muž. "Otvorila som a manžel na mňa kričí, pozor," povedala Oľga Styrančaková, okradnutá dôchodkyňa. Žena si myslí, že zlodej si ju vopred vyhliadol. Využil jej chvíľkovú nepozornosť a z košíka na bicykli jej ukradol tašku. V nej mala okrem nákupu aj peňaženku s asi 300 eurami. "Zobral lup a utekal. A ja som všetko nechala tak a išla som s bicyklom za ním," dodala pani Oľga.

Dôchodkyňa, našťastie, nestratila duchaprítomnosť. Nasadla na bicykel a muža začala prenasledovať. Mladík si ju zrejme všimol, a tak pri úteku prehodil tašku cez plot jedného z rodinných domov. Nechal si iba peňaženku. "Nechal teda tú tašku vyprázdnenú pri našom dvore, takže pani ho sledovala. Sama si ho vypátrala, išla za ním," povedal svedok incidentu. "Niečo mi hovorilo, choď do toho obchodu. Popísala som, či tu nebol taký človek. Prišla mestská polícia a vtedy predavačka hovorí, tu je vzadu," prezradila okradnutá dôchodkyňa.

Zlodej si svoj úlovok dlho neužil, keďže krátko po čine skončil s putami na rukách. Policajti zistili, že ide o 25-ročného Belgičana, s ktorým vraj už aj v minulosti mali dočinenia. "Sú na neho nejaké sťažnosti, kradne. Snažili sme sa mu pomôcť, kedykoľvek sme mu my dali jedlo," povedal svedok incidentu. 

Mladý cudzinec napokon skončil v policajnej cele a nevyhol sa ani obvineniu z trestného činu krádeže. "Polícia prípad realizuje v takzvanom super rýchlom konaní. Za tento skutok hrozí obvinenému mužovi až dvojročné väzenie," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy