Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
V kauze Dobytkár sú obvinené ďalšie dve osoby. Jedným z nich má byť bývalý šéf PPA Juraj Kožuch
Zdielať na

V kauze Dobytkár sú obvinené ďalšie dve osoby. Jedným z nich má byť bývalý šéf PPA Juraj Kožuch

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra pokračuje vo vyšetrovaní prípadu z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Vo štvrtok v noci v rámci akcie Dobytkár polícia zadržala ďalšiu osobu, ktorá mala byť zapletená do prijímania úplatkov vo výške viac ako 900 000 eur v súvislosti s dotáciami.

Vyšetrovateľ obvinil v prípade rozsiahlej korupcie v akcii Dobytkár ďalšie 2 osoby, medzi ktorých má patriť Juraj Kožuch, bývalý riaditeľ Poľnohospodárskej platobnej agentúry a podľa portálu aktuality.sk má mať prsty v tejto trestnej činnosti aj vplyvný podnikateľ – oligarcha Martin Kvietik zo spoločnosti Slavia Capital.

Zadržaný Martin Kvietik je spolu s Petrom Gabalcom majiteľom finančnej skupiny, ktorej dcérska firma dostala dotáciu v škandalóznej výzve na vedu a výskum za exministra školstva Petra Plavčana.

Akcia Dobytkár trvá už od začiatku marca tohto roka. Policajti najprv zadržali a obvinili trojicu mužov – Ľubomíra Kropila a dvoch advokátov.

Práve Kropil vyšetrovateľom poskytol informácie o úplatkoch vo výške viac ako šesť miliónov eur. NAKA po čase zadržala aj bývalého šéfa Poľnohospodárskej platobnej agentúry Ľubomíra Partiku a Mareka Kodadu – bývalého šéfa sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na ministerstve pôdohospodárstva. Všetci sú stíhaní väzobne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy