Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Vodič po nehode utrpel vážne zranenia. Po prevoze do nemocnice aj s kamarátom ušli
Zdielať na

Vodič po nehode utrpel vážne zranenia. Po prevoze do nemocnice aj s kamarátom ušli

HUMENNÉ / Najprv opití havarovali na štvorkolke, potom narobili starosti aj lekárom v nemocnici. Ide o dvoch mužov, ktorí sa zranili pri nehode pred obcou Udavské. Vodič utrpel zlomeninu lebky. Záchranári ich previezli do nemocnice, no lekár musel policajnú hliadku privolať aj tam. Policajti zranených hľadali po Humennom aj v susednej dedine.

Po nehode nafúkal vodič 1,5 promile, spolujazdec viac než tri. Oboch zranených mužov záchranári priviezli po nehode do nemocnice, no tu narobili starosti lekárom. "Obaja pacienti boli sanitným vozidlom odoslaný na CT pracovisko, kde svojvoľne opustili čakáreň," informovala hovorkyňa siete nemocníc Jana Fedáková. Pritom jeden z nich odišiel s vážnym poranením hlavy, pri nehode totiž utrpel zlomeninu lebky.


"Keďže boli do úplnej diagnostiky potencionálne ohrození na zdraví, službokonajúci lekár kontaktoval políciu," informovala ďalej hovorkyňa Fedáková. 

Hiadka musela prísť priamo do nemocnice. Policajti napokon oboch mužov našli, podľa ich slov si chceli iba zafajčiť. "Na pracovisko sa tak pacienti vrátili v sprievode polície," dodala hovorkyňa nemocnice. Napriek vážnym zraneniam zostať v nemocnici odmietli. Vodič so zlomenou lebkou sa ale na druhý deň do nemocnice predsa len vrátil a súhlasil aj s hospitalizáciou. Pacienti by mohli byť v tejto kritickej situácii k zdravotníkom ohľaduplnejší a nemali by personál zaťažovať svojim nezodpovedným a ľahostajným správaním.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy