Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Muž vtrhol do domu a brutálne zaútočil na manželov. Podľa informácií TV JOJ sa rozhodol podstúpiť liečbu
Zdielať na

Muž vtrhol do domu a brutálne zaútočil na manželov. Podľa informácií TV JOJ sa rozhodol podstúpiť liečbu

TUŠICKÁ NOVÁ VES / Stopy krvi na stenách, podlahe, kľučkách či oknách. Štyridsaťročný Humenčan si v noci náhodne vybral dom v obci Tušická Nová Ves a brutálne zaútočil na manželský pár, ktorý v ňom býva. Všetko videli ich deti, ktoré majú iba 6 a 8 rokov.

Porozbíjal všetky okná na dome a na domácich kričal, aby mu vydali ženu, ktorú vôbec nepoznajú. "Ja som NAKA, ak mi ju nevydáte, všetkých vás zabijem," opísal slová útočníka napadnutý majiteľ domu Róbert Eľko. Svoje vyhrážky chcel aj splniť. Cez rozbité dvere vošiel do domu a s kameňom v ruke zaútočil na majiteľa, ktorý sa mu postavil do cesty. Otec chránil svojich synov a ukryl ich do detskej izby. Útočník vzápätí vošiel do spálne, kde brutálne napadol aj domácu pani.

Besnenie prestalo, až keď mu majiteľ domu vyrazil kameň z ruky. V tom čase mu už prišli na pomoc príbuzní aj susedia, ktorí násilníka zadržali až do príchodu polície. "Išiel iba po hlave, po hlave mne aj manželke," pokračoval napadnutý Róbert. "Policajný vyšetrovateľ ho obvinil z prečinu porušovania domovej slobody, prečinu nebezpečného vyhrážania a prečinu poškodzovania cudzej veci. Zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.


40-ročný Humenčan sa však dostal na slobodu. Podľa informácií TV JOJ sa rozhodol dobrovoľne podstúpiť liečbu závislosti. "Sudca Okresného súdu v Michalovciach v takzvanom superrýchlom konaní nahradil väzbu podmienečným trestom," dodala policajná hovorkyňa.

Podľa zranených manželov zrejme v tomto prípade zlyhali policajné zložky. Tie totiž násilníka v osudnú noc nezadržali pri podobnom čine vo vedľajšom okrese. "Bolo nariadené okamžité vykonanie kontroly postupov všetkých príslušníkov policajného zboru Košického kraja," informovala policajná hovorkyňa Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy