Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zločinca Lehela alias Hrobára opäť prepustili na slobodu. Prokurátor sa odvolal
Zdielať na

Zločinca Lehela alias Hrobára opäť prepustili na slobodu. Prokurátor sa odvolal

BANSKÁ BYSTRICA / Bývalého šéfa dunajskostredsej mafie Lehela Horvátha alias Hrobára opäť prepustili na slobodu. V piatok ráno ho predviedli na Špecializovaný trestný súd do Banskej Bystrice, kde sudca nevyhovel návrhu prokurátora na vzatie do väzby.

Lehela Horvátha spolu s jeho synom prepustili vo štvrtok na slobodu, no nezdržal sa tam dlho. Pred väznicu si ho prišli rovno počkať členovia NAKA. Prokurátor totiž pre neho žiadal väzbu v prípade ďalšieho obvinenia a to pre všetky dôvody - kolúznu, útekovú a preventívnu väzbu. 

Na súd do Banskej Bystrice ho policajná eskorta predviedla v piatok pred 10:00 ráno. Pojednávanie trvalo až do poobedia. Okolo 17:00 sudca napokon rozhodol a známeho zločinca prepustil na slobodu. Dôvodom vraj malo byť zlyhanie na strane vyšetrovateľa. Prokurátor sa voči rozhodnutiu odvolal, rozhodovať tak bude Najvyšší súd. 

Podľa informácií TV JOJ Lehela Horvátha obvinil vyšetrovateľ NAKA zo založenia a zosnovania zločineckej skupiny. Ďalej za krádež trezora z banky a z 5. vrážd. Brutálne mal popraviť bossa šátorovcov - Lajoša Šátora. Jeho telo sa dodnes nenašlo. K vražde sa už priznal v minulosti. Neskôr to však popieral.

Obvinený je aj z vraždy Andora Raisza, ktorý bol účtovníkom šátorovcov. Jeho telo mal gang po vražde rozštvrtiť a pomlieť v mlynčeku na mäso. Pozostatky mali hodiť do mŕtveho ramena malého Dunaja. Ďalšou obeťou má byť bývalý kumpán Csaba Karika a ďalšie dva biele kone, ktoré slúžili na ekonomickú trestnú činnosť. Obete mali uškrtiť a zakopať. V minulosti mal slúžiť práve Lehelov obrovský pozemok v Čótfe, ako cintorín mafiánskych popráv. Obete zakopávali do hlbokých jám pomocou bagra.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy