Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mafiána "Hrobára" tesne po prepustení zadržala NAKA. Dobehli ho vraždy z minulosti
Zdielať na

Mafiána "Hrobára" tesne po prepustení zadržala NAKA. Dobehli ho vraždy z minulosti

LEOPOLDOV / Bývalého šéfa Dunajskostredsej mafie Lehela Horvátha alias Hrobára a jeho syna Tibora prepustil dnes sudca na slobodu. Dvojica bola obžalovaná z pokusu o vraždu Lehelovej manželky. Ivetu mali podľa obžaloby brutálne dobiť a hodiť levici. Lehel strávil na slobode iba pár minút. Dobehli ho totiž mafiánske vraždy z minulosti.

Lehel spolu so synom Tiborom mali podľa obžaloby v marci roku 2018 dobiť Lehelovu manželku Ivetu. Nakoniec ju mali hodiť do klietky k levici Simbe, útok však prežila. So zlomenými rebrami a pomliaždenými pľúcami ju mali od levici zobrať a naložiť do auta a odviezť pred jej rodičovský dom.

Otca so synom po útoku obvinili a skončili vo väzbe. Obaja akékoľvek obvinenia odmietali. Iveta pred súdom vypovedala, že si útok vymyslela a zranenia jej spôsobila levica pri kŕmení.

Vo štvrtok cez telemost padol po viac ako dvoch rokoch rozsudok. Lehela a Tibora Horváthovcov senát okresného súdu v Trnave prepustil na slobodu. "Išlo tam o procesnú chybu. Vyšetrovateľka poučila poškodenú v súlade so zákonom, len to nebolo preložené do Maďarského jazyka, tej poškodenej," uviedol  obhajca Lehela Horvátha Juraj Gavalec

Okolo pol štvrtej popoludní vyšiel spoza múrov Leopoldovskej väznice syn Tibor. O pár minút prepustili aj Lehela. Kukláči z Národnej kriminálnej agentúry si prišli po Lehela Horvtáha priamo pred väznicu v Leopoldove.

Podľa našich informácií Lehela Horvátha obvinil vyšetrovateľ NAKA zo založenia a zosnovania zločineckej skupiny. Ďalej za krádež trezora z banky a z 5-tich vrážd. Brutálne mal popraviť bossa šátorovcov - Lajoša Šátora. Jeho telo sa dodnes nenašlo. K vražde sa už priznal v minulosti. Neskôr to však popieral.

Obvinený je aj z vraždy Andora Raisza, ktorý bol účtovníkom šátorocov. Jeho telo mal gang po vražde rozštvrtiť a pomlieť v mlynčeku na mäso. Pozostatky mali hodiť do mŕtveho ramena malého Dunaja. Ďalšou obeťou má byť bývalý kumpán Csaba Karika a ďalšie dva biele kone, ktoré slúžili na ekonomickú trestnú činnosť. Obete mali uškrtiť a zakopať. V minulosti mal slúžiť práve Lehelov obrovský pozemok v Čótfe, ako cintorín mafiánskych popráv. Obete zakopávali do hlbokých jám pomocou bagra.

Ozbrojení kukláči Lehela spred basy naložili do auta a odviezli na výsluch do Bratislavy na Národnú kriminálnu agentúru. V najbližších dňoch bude o jeho vzatí do väzby rozhodovať špecializovaný trestný súd. 

Viac o prípade sa dozviete aj v nasledujúcej archívnej reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy