Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bezpečnosť nadovšetko: Takto bude prebiehať dezinfekcia ulíc v Žiari nad Hronom
Zdielať na

Bezpečnosť nadovšetko: Takto bude prebiehať dezinfekcia ulíc v Žiari nad Hronom

ŽIAR NAD HRONOM / Zastávky, zberné nádoby a verejné priestranstvá dezinfikuje aj mesto Žiar nad Hronom. V uliciach sú dobrovoľní hasiči. Zameriavajú sa na miesta, ktorých sa ľudia pravidelne dotýkajú a kde je vysoká pravdepodobnosť prenosu nákazy.

Všetky verejné priestranstvá, autobusové zastávky či lavičky prechádzajú dôkladnou dezinfekciou. Presne tak to vyzerá v uliciach Žiaru nad Hronom. Do ulíc vyrazili miestni dobrovoľní hasiči v ochranných oblekoch a s postrekovačmi na chrbtoch. Dezinfikovať budú ulice pravidelne, niekoľkokrát týždenne. "Budeme chodiť po celom Žiari a dezinfekciu budeme robiť minimálne dvakrát do týždňa," uviedol koordinátor dobrovoľných hasičov Žiaru nad Hronom František Páleník.

Dezinfikovať budú aj také miesta, ako sú vrchné časti kontajnerov, rukoväte nákupných košíkov či bankomaty, ktorých sa ľudia dotýkajú a kde hrozí zvýšené riziko prenosu. "Našim cieľom je minimalizovať riziko nákazy na verejných priestranstvách," vyjadril sa hovorca mesta Žiar nad Hronom Martin Baláž.

Zázrak na počkanie. Firma vo Vrábľoch pracuje na výrobe dezinfekčnej brány. Viac sa dozviete v nasledujúcom VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy