Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
NAKA opäť zadržala Rudolfa Vaského, videá zverejňoval aj napriek zákazu
Zdielať na

NAKA opäť zadržala Rudolfa Vaského, videá zverejňoval aj napriek zákazu

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra v stredu ráno opäť zadržala youtubera Rudolfa Vaského. Potom, čo ho prepustil v polovici januára Krajský súd na slobodu, aj napriek zákazu uverejňovať, či tvoriť príspevky, tak urobil znova.

Youtuber Vaský spolu s Daňom v minulosti tvorili príspevky, ktoré následneš uverejňovali na internete. Oboch koncom roka 2019 vyšetrovateľ  NAKA obvinil z opakovaného prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva a závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách. Voči Daňovi bolo vznesené aj obvinenie ako voči samostatnému páchateľovi.

Teraz NAKA Vaského zadržala znova. "Dôvodom je nerešpektovanie rozhodnutia súdu, ktorým tejto osobe zakázal uverejňovať príspevky na verejnosť, alebo sa na ich tvorbe akýmkoľvek spôsobom podieľať. Momentálne je osoba zadržaná v CPZ a prebiehajú ďalšie procesné úkony," informovala polícia. 

​Krajský súd oboch prepustil 22. januára a zároveň im uložil "zákaz akoukoľvek formou vedome participovať na tvorbe obrazových, zvukových a obrazovo-zvukových diel vytvorených inými subjektmi. Obvinenému M. D. uložil zákaz vyhotovovania akýchkoľvek obrazových a obrazovo-zvukových záznamov vo verejne dostupných objektoch a na verejných priestranstvách." 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy