Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V košickom lese niekto natiahol medzi stromami šnúru. Zranil sa na nej 6-ročný chlapec
Zdielať na

V košickom lese niekto natiahol medzi stromami šnúru. Zranil sa na nej 6-ročný chlapec

KOŠICE / Šesťročný Filip má zranenia na tvári a krku. V perešskom lese v Košiciach mu ich spôsobila bezohľadnosť neznámeho páchateľa. Cez lesnú cestičku medzi stromami totiž niekto natiahol tenkú šnúru. Pravdepodobne išlo o nástrahu pre motorkárov.

Chlapec sa vydal na nevinnú prechádzku do lesa s bratom a rodičmi. Ani len netušil, že domov pôjde s plačom. "Vybrali sme sa do lesa, tak ako bežne chodíme, s malým v kočíku, s druhým na bicykli. Držal sa v blízkosti nás v podstate. Šli sme klasickými cestičkami, ktoré tu používajú všetci obyvatelia Pereša a okolia," opisuje situáciu otec Matúš Nárožný. 

Kedže sa cesta rozdvojovala, Filipko zastavil, aby počkal na rodičov, ktorým smerom ďalej pôjdu. Pár metrov od rodinných domov bola cez lesnú cestičku natiahnutá tenká šnúra, o ktorú sa chlapček tvárou zachytil.

"Išiel som, som sa práve rozbiehal a sa mi zaklonila hlava, položil som bicykel a začal som plakať," popísal udalosť Filipko. 

Pravdepodobne by malo ísť o loveckú šnúru, ktorá sa dá bežne dostať v rybárskych potrebách. Pôvodne slúži na lov veľkých rýb, no páchateľ jej zrejme našiel aj iné, zákernejšie, využitie. Šnúra mu tvári a krku spôsobila viaceré poranenia, no pomoc záchranárov potrebná nebola.

"Moja prvá myšlienka bola v podstate to, že je to kvôli motokárom, pretože motorkári v tomto lese často chodia. Je to hlučné, vyrušuje to ľudí, ktorí tú bývajú, ktorí tu záhradníčia," myslí si Matúš. 

"Cez víkend som bol niekoľkokrát v tomto lese prehľadávať a hľadať ďalšie lanka, zatiaľ som nenašiel žiadne. Takže dúfam, že toto bola posledná nástraha pre nás, pre zodpovedných obyvateľov," vyjadril sa starosta mestskej časti Jozef Karabin.

"Polícia v tejto súvislosti prijala oznámenie a vec objasňuje ako priestupok proti občianskému spolunažívaniu. Po páchateľovi tohto skutku intenzívne pátra," informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Starosta mestskej časti ihneď zalarmoval obyvateľov a rozposlal im viac ako 1000 SMS správ. Toto však nebol prvý takýto incident, ktorý sa stal v perešskom lese. Približne pred 3 rokmi boli po lese rozmiestnené roksorové tyče, ktoré mali slúžiť ako nástraha pre motorkárov.

"Týmto konaním spôsobil akurát to, že bežec, ktorý behal podvečer v lese, tak šliapol na takýto ostnatý drôt, čo je veľmi nepríjemne," dodal starosta mestskej časti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy